Παρέμβαση Μ. Σκουλάκη στη Βουλή για άτομα με αναπηρία και προσλήψεις προστατευμένων ατόμων

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φ. Πετραλιά κατέθεσε ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης, με την οποία ζητάει την αντικατάσταση της ρύθμισης, βάση της οποίας οι αιτούντες-ΑΜεΑ στον διαγωνισμό για προσλήψεις προστατευόμενων ατόμων του Ν. 2643/1998, ο οποίος βρίσκεται εν εξέλιξη, θα πρέπει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, να έχουν εν ισχύ κάρτα ανεργίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκουλάκης «η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίνεται απαράδεκτη, αφού αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενους ΑΜεΑ που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και οι οποίοι αναγκάστηκαν να εργαστούν για να βγάλουν τα προς το ζην, περιμένοντας όλα αυτά τα χρόνια να εκδοθεί η προκήρυξη για τα προστατευόμενα άτομα του Ν.2643/98, εξωθώντας τους έτσι σε παραίτηση από την θέση εργασίας τους και συνακόλουθα διαγραφή από τον ασφαλιστικό τους φορέα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα προσληφθούν και με το κίνδυνο να μείνουν άνεργοι».

"Sponsored links"

Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης ζητά από την αρμόδια Υπουργό να προχωρήσει σε ακύρωση του διαγωνισμού και αντικατάσταση της αμφισβητούμενης ρύθμισης ώστε όλα τα ΑΜΕΑ – με και χωρίς κάρτα ανεργίας – να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις