Παρέμβαση Βολουδάκη στη Βουλή για ναρκωτικά – αλκοολισμό

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Γ. Βολουδάκης, σε παρέμβασή του σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στα πλαίσια της συζήτησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών 2008-2012 μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Το Σχέδιο δράσης κινείται στην σωστή κατεύθυνση, είναι σφαιρικό και συγκεκριμένο. Ένα ιδιαίτερο θετικό σημείο είναι η πρόβλεψη χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των δράσεων και ότι επισημαίνεται σε κάθε δράση χρόνος και τρόπος αξιολόγησής της. Ζητούμενο είναι όχι απλώς η εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης κατά των ναρκωτικών, αλλά η αποτελεσματική υλοποίησή του.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει η ενοποίηση των οργανισμών και φορέων κατά των ναρκωτικών σε μια ενιαία οργανωτική δομή. Με ικανοποίηση διαπιστώνεται ότι το Σχέδιο αναφέρεται και στον αλκοολισμό. Στην Περιφέρεια υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού. Το πρόβλημα έχει διαφορετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά από τα προβλήματα ναρκωτικών των μεγάλων αστικών κέντρων και για αυτό το λόγο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Επειδή ακριβώς αυτού του είδους ο αλκοολισμός έχει ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά είναι απαραίτητη η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπισή του.

Ο κ. Βολουδάκης, με αφορμή την αναφορά στον αλκοολισμό, αναφέρθηκε σε ένα τοπικό πρόβλημα της Κρήτης που τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις : Στην κατάχρηση που γίνεται στο αλκοόλ σε περιστάσεις χαράς. Πρόκειται για μια στρέβλωση της παράδοσης της Κρήτης, μια που η «κούπα» στο παρελθόν είχε τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από το σημερινό, όπου έχει καταντήσει να γίνεται «διαγωνισμός» κατανάλωσης αλκοόλ. Η κατάχρηση και στρέβλωση αυτού του εθίμου, οδηγεί σε δεκάδες θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Ο Μανούσος Βολουδάκης πρότεινε στον Υπουργό Υγείας που παρουσίασε το Σχέδιο, να αναλάβει το Υπουργείο μια καμπάνια σε συνεργασία με του τοπικούς φορείς, ώστε να ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και οι νέοι της Κρήτης.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις