Τρεις μέρες Σεμινάρια για το Χορό από το Διδασκαλείο Λαογραφίας στη Νότια Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Από τις 27 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2008 όσοι βρεθούν στο μαγευτικό κόλπο του Δυσκού, δίπλα στο πασίγνωστο ακρωτήρι του Λέντα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα Σεμινάρια Κρητικού Πολιτισμού και Χορού που διοργανώνει το Διδασκαλείο Λαογραφίας του Γιάννη Παναγιωτάκη. Τα Σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσοι αγαπούν την κρητική μουσική και το χορό, τη μελέτη της παράδοσης και στοχεύουν σε μια πιο βαθιά προσέγγιση της «κρητικής ψυχής» σε ένα χώρο ενεργειακά, μυθολογικά και ιστορικά φορτισμένο όπως είναι το αρχαίο λιμάνι της Γόρτυνας κάτω από τα σκληροτράχηλα Αστερούσια Όρη.

Seminar Τα Σεμινάρια θα γίνονται μεσημεριανές και βραδινές ώρες ενώ όλο τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευχέρεια να απολαμβάνουν τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της απέραντης παραλίας του Δυσκού. Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν ελεύθερο camping με τα αντίσκηνά τους ακριβώς κάτω από το χώρο των Σεμιναρίων ή να φιλοξενηθούν σε σκηνές του Διδασκαλείου. Επίσης όσοι επιθυμούν μια πιο σύγχρονη διαμονή, μπορούν να επιλέξουν τα τετράκλινα, τρίκλινα ή δίκλινα διαμερίσματα, και τα δίκλινα ή μονόκλινα δωμάτια που διατίθενται ειδικά για το Σεμινάριο δίπλα στην παραλία. Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να κρατούν δικό τους φαγητό ή να συμμετέχουν στα γεύματα, τα δείπνα, τα γλέντια και τις καντάδες του Διδασκαλείου.

Τονίζεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους άνετα δετά παπούτσια διότι θα υπάρξουν αρκετές ώρες διδασκαλίας χορού. Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει και στο Σεμινάριο μιας ημέρας. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τον πλήρη κύκλο των Σεμιναρίων θα αξιολογηθούν και στο τέλος του τριημέρου θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιτυχούς Παρακολούθησης. Τα αντικείμενα που θα διδαχθούν χωρίζονται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος και είναι:

Μυθολογία και Ιστορία του κρητικού χορού

Συμβολισμοί και μη-λεκτική επικοινωνία στο χορό

Μουσικά όργανα , Κρητική μουσική και Κρήτες οργανοπαίκτες

Κρητική παραδοσιακή ενδυμασία

Το κρητικό χοροστάσι , η θέση του χορευτή στο χορό

Παγκρήτιοι και ευρύτερα διαδεδομένοι χοροί

Τοπικοί, παλαιοί ή λησμονημένοι χοροί

Οι φιγούρες και ο αυτοσχεδιασμός στο Χορό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6937513726.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live