Ενημέρωση για τα αναβολικά από τη διεύθυνση Τουρισμού – Αποδήμων και Αθλητισμού της Νομαρχίας Ρεθύμνου

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, η Διεύθυνση Τουρισμού, Αποδήμων & Αθλητισμού της Νομαρχίας Ρεθύμνου ενημερώνει την τοπική κοινωνία σχετικά με το θέμα της χρήσης αναβολικών. Τα αναβολικά γενικώς, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Αυτά που χορηγούνται στοματικά. Αυτά που χορηγούνται ενδομυϊκά, τα οποία είναι φυσικές ή τεχνικές ενώσεις που δρουν με τρόπο παρόμοιο με την ορμόνη τεστοστερόνη.

Τα αναβολικά χρησιμοποιούνται από ομάδες (ανερχόμενων) αθλητών αλλά και από άτομα φανατικά με την διατήρηση της φόρμας τους, για καθαρά αισθητικούς λόγους ή αυξημένη επιθετικότητα και απόδοση.Η κοινωνία θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να γνωρίζει τις παρενέργειες που θα έχει η χρήση τους, οι οποίες μπορεί να είναι και μόνιμες:

"Sponsored links"

  • Καρδιακές βλάβες, σχηματισμός θρόμβων, αυξημένη πίεση, υπέρταση, καρδιακή προσβολή.
  • Αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη.
  • Ηπατικές βλάβες: ηπατίτιδα, καρκίνος, ίκτερος, φαγοκυτταρικό αδένωμα.
  • Ψυχολογικές παρενέργειες: κατάθλιψη, αδυναμία συγκέντρωσης, επιθετικότητα, βιαιότητα, παράνοια.

Η γνώση θα είναι και η αντίστασή μας. Παιδιά, γονείς και όλοι οι φορείς, θα πρέπει να ενημερωθούν και να ενημερώσουν, έτσι ώστε να μην αποτελέσει κανείς πλέον υποχείριο στις προτροπές ομάδας «ερασιτεχνών προπονητών και γενικότερα γυμναστών» που ωθούν στην χρήση τέτοιων ουσιών. Οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου (Διεύθυνση Υγείας, Διεύθυνση Ανάπτυξης, Διεύθυνση Τουρισμού, Αποδήμων & Αθλητισμού) διενεργούν ελέγχους σχετικά με τη διακίνηση και εμπορία αναβολικών ουσιών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις