Παρέμβαση Μ. Βολουδάκη για την «Ενωση για τη Μεσόγειο»

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, σε παρέμβασή του σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για την «Ενωση για τη Μεσόγειο», αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη χώρα μας η Ενωση αυτή μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε ότι ιστορικά η Μεσόγειος ήταν κατ’εξοχήν ανοιχτός χώρος συμβίωσης και συνεργασίας, στον οποίο ο ελληνικός κόσμος είχε ιδιαίτερο ρόλο. Σημείωσε παρ’όλα αυτά, ότι σήμερα αρκετές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση της Ενωσης για τη Μεσόγειο. Υπάρχει ως εκ τούτου κίνδυνος η Ένωση να καταλήξει ένα απλό βήμα διαλόγου.

voloudakis Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, είναι κατά τον κ.Βολουδάκη, να ασχοληθεί η Ένωση με συγκεκριμένα περιφερειακού χαρακτήρα προγράμματα τα οποία προϋποθέτουν διεθνή συνεργασία και τα οποία η Ενωση για τη Μεσόγειο μπορεί να προωθήσει. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το μεγαλόπνοο σχέδιο για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κρήτη, το οποίο εκπονήθηκε επί της θητείας Σιούφα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, και το οποίο προϋποθέτει τη συνεργασία χωρών όπως η Αίγυπτος και η Αλγερία.

"Sponsored links"

Καθώς μάλιστα η κοινοβουλευτική διπλωματία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ενισχυτικό ρόλο σε τέτοια μεγάλης κλίμακας σχέδια, πρότεινε να αναλάβει η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής πρωτοβουλία συνεργασίας με τις ομόλογες επιτροπές των άλλων κοινοβουλίων για την προώθηση σχεδίων όπως αυτό της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης – Βόρειας Αφρικής.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις