Σ. Αλφιέρη: «Προστατέψτε τον ιστορικό δρόμο της Καντάνου»

Κανένα σχόλιο

Στις 19/2/2008 ο Αντιδήμαρχος Καντάνου κ. Γεωργιλάκης Γεώργιος, παραδέχτηκε δημόσια ότι ακούμπησε το μαχαίρι του οχήματος D9 ενώ καθάριζε το χιόνι!!! Και χάλασε την ξερολιθιά του ιστορικού δρόμου της Καντάνου!!! Όμως τα χιόνια της θεομηνίας είχαν λιώσει στο Σέλινο στις 19/2/2008. Με την πρόφαση της θεομηνίας χτύπησαν τον Ιστορικό δρόμο και δεν είπαν ούτε ένα συγνώμη. Αντίθετα μας επιτέθηκαν με οργή όταν φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 22/8/2008 που δεν είχαμε χιονοθύελλα αλλά πανηγύρι στον Άγιο Ειρηναίο, εκατοντάδες οι επισκέπτες ήλθαν για να περπατήσουν τον ιστορικό δρόμο και να θαυμάσουν το φαράγγι της Καντάνου, και να συμμετέχουν βέβαια στο εξοχικό πανηγύρι, όμως… βρεθήκαμε μπροστά σε μια καταστροφή. Βαριά μηχανήματα χτύπησαν με μίσος, με σχέδιο και πρόθεση τον ιστορικό δρόμο σπάζοντας το στηθαίο και χαλώντας την συνοχή της κοίτης του δρόμου προκαλώντας φθορές στην άρτια αποχέτευση του έργου. Για να το γεμίσουν με άσφαλτο!!!

"Sponsored links"

Η καταστροφή είναι τεράστια. Όση καταστροφή δεν έγινε τα τελευταία 80 χρόνια, έγινε σε μια νύκτα από τα βαριά μηχανήματα που χρησιμοποίησε η Δημοτική Αρχή. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και δημόσια για μια ακόμα φορά. Ζητούμε να σταματήσει η καταστροφή του δρόμου και του φαραγγιού. Ζητάμε από τους θεσμικούς παράγοντες να μη συνεχίσουν να καταστρέφουν τον ιστορικό δρόμο και το μοναδικό σε ομορφιά φαράγγι.

Κύριε Δήμαρχε, δεν προσφύγατε στο Συμβούλιο Επικρατείας για να δημιουργήσετε ασπίδα προστασίας στην ομορφιά και την ιστορία του τόπου… όπως σας είχαν εξουσιοδοτήσει ομόφωνα τα συλλογικά όργανα του Δήμου. Είστε όμως υποχρεωμένος απέναντι στους 19 πολίτες στον κόσμο της Καντάνου που μυστικά θρηνεί. Έχω δεχτεί άπειρα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας. Να σταματήσετε την καταστροφή του μαρτυρικού αυτού τόπου.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Νομάρχη, είναι προσβλητικό για την τοπική Δημοκρατία να πετάτε στο καλάθι των αχρήστων τόσες φωνές διαμαρτυρίας και να αγνοείτε προκλητικά τον πολίτη που υπερασπίζεται με δικό του τρόπο την Ιστορία και τον τόπο του. Η Δικαιοσύνη στα Χανιά δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη και τυφλή. Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των θεσμών.

Περιμένουμε δημόσιες πολιτικές που θα σεβαστούν τον ιστορικό δρόμο και το πανέμορφο Φαράγγι της Καντάνου. Τα υπόλοιπα που λέγονται από σπίτι σε σπίτι και προφανώς θα ξαναειπωθούν είναι λόγια χωρίς αξία και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους τοπικούς άρχοντες.

Σ. Αλφιέρη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live