Κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού Χανίων

Κανένα σχόλιο

Οι πρόσφατοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων. Θα χρειαστούν επιπλέον διορισμοί μονίμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τουλάχιστον 106 δασκάλων, 42 νηπιαγωγών, 6 Αγγλικής, 23 Μουσικής και αρκετών ακόμη για τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, των σχολικών μονάδων ειδικής Αγωγής και των τμημάτων υποδοχής παλιννοστούντων και μεταναστών.

Του Φώτη Ποντικάκη

"Sponsored links"

ΔΑΣΚΑΛΟΙ: Έφυγαν με μετάθεση 123, με απόσπαση 55 και απολύονται 101 αναπληρωτές που υπηρετούν αυτή τη στιγμή. Σύνολο κενών θέσεων τον Ιούνιο: 221. Διορίστηκαν 115, οπότε θα χρειαστεί ο διορισμός επιπλέον 106 μονίμων ή αναπληρωτών δασκάλων τουλάχιστον, για να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως πέρσι.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: Έφυγαν με μετάθεση 44, με απόσπαση 25 και απολύονται 18 αναπληρωτές. Ήρθαν με μετάθεση 1 και με απόσπαση 11. Σύνολο κενών θέσεων 77. Διορίστηκαν 35, οπότε, θα χρειαστεί ο διορισμός επιπλέον 42 νηπιαγωγών μονίμων ή αναπληρωτών, για να είμαστε στα περσινά επίπεδα..

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Έφυγαν με μετάθεση 2, με απόσπαση 14 και απολύονται 4 αναπληρωτές και 9 ωρομίσθιοι. Ήρθαν με απόσπαση 4. Σύνολο κενών θέσεων 45. Διορίστηκαν 30, οπότε φαίνεται να υπάρχει επάρκεια ή και υπεραριθμία, εάν δε γίνουν επιπλέον αποσπάσεις και μετακινήσεις σε άλλο νομό ή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: Έφυγαν με μετάθεση 2 και 2 με απόσπαση, ενώ απολύονται 4 αναπληρωτές και 7 ωρομίσθιοι. Ήρθαν 2 με μετάθεση και 1 με απόσπαση. Σύνολο κενών θέσεων 12. Διορίστηκαν 6, οπότε θα χρειαστεί ο επιπλέον διορισμός άλλων 6 μονίμων ή αναπληρωτών δασκάλων Αγγλικής, για να μείνουμε στα περσινά επίπεδα.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Έφυγαν 2 μετάθεση και απολύονται 22 ωρομίσθιοι που εργάζονταν στην πρωινή ζώνη. Ήρθε 1 με απόσπαση. Σύνολο κενών θέσεων 23. Δε διορίστηκε κανείς. Θα χρειαστεί ο διορισμός 23 εκπαιδευτικών Μουσικής.

Σημειώνουμε ότι στα παραπάνω κενά δεν υπολογίζονται οι επιπλέον εκπαιδευτικοί των ΣΜΕΑ (σχολικών μονάδων ειδικής Αγωγής, των τμημάτων υποδοχής παλιννοστούντων και μεταναστών που θα χρειαστούν, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που θα χρειαστεί να διοριστούν για την πλήρη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, δηλ. εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που το Υπουργείο Παιδείας επιμένει να διορίζει ωρομίσθιους αντί μόνιμους όπως εμείς προτείνουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα, με αποτέλεσμα και τη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την αποδιοργάνωση του ολοήμερου σχολείου, που φτάνουν Χριστούγεννα μέχρι να μπει σε πλήρη λειτουργία.

Επιπλέον, το Υπουργείο επιμένει σε απαράδεκτους αριθμούς μαθητών ανά δάσκαλο στα ολοήμερα τμήματα (υπερδιπλάσιους από αυτούς που υπάρχουν στην τάξη), με αποτέλεσμα να γίνεται σχεδόν αδύνατη η προετοιμασία των μαθητών στο σχολείο για την επόμενη ημέρα, κι έτσι πολλοί μαθητές εγκαταλείπουν το ολοήμερο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει την πολιτική της λιτότητας στη Δημόσια Παιδεία, του διορισμού εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο και μετά από πιέσεις και μόνο, της διαιώνισης της απαράδεκτης κτιριακής υποδομής των σχολείων, της εγκατάλειψης της Δημόσιας Παιδείας προς όφελος της ιδιωτικής.

* Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Χανίων (Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης – ΕΑΚ)

"Sponsored links"

Στο διαδίκτυο: http://airetos-eak-hania.blogspot.com

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις