Ν.Δ. μια κυβέρνηση χρέους

Κανένα σχόλιο

Είναι η κυβέρνηση που χρωστά και ξεπουλά φιλέτα, ασημικά για να βρει πόρους. Ας ανατρέξουμε στο παρελθόν. Ένα παρελθόν βρώμικο σε εφεύρεση με την απογραφή. Μία λύση ανικανότητας. Πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα με κατηγορίες από το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. και ως εκ θαύματος μία ωραία πρωία ο κ. Αλογοσκούφης μας ανακοίνωσε ότι από σήμερα φύγαμε από την επιτήρηση και θα τρώμε με «χρυσά κουτάλια».

Ο κοσμάκης γνώρισε την πιο φαιδρή κοροϊδία. Σήμερα, τα δάνεια, το πλαστικό χρήμα, το τεφτεράκι του μπακάλη, του φούρναρη, στο φαρμακοποιό κλπ είναι τα χρυσά κουτάλια που μας χάρισε η Ν.Δ. Η πληθωρισμός να συναγωνίζεται τον κ. Κουκοδήμο στο μέγεθος του άλματός του. Κι οι πυρόπληκτοι στο βερεσέ από μια κυβέρνηση που ακόμα δεν βρήκε λύση να τους στεγάσει και να τους δώσει τα χρήματα που δικαιούνται. Μια … ανοιχτοχέρα κυβέρνηση που χρωστά δεδουλεμένα σε εργαζόμενους στις πυρόπληκτες περιοχές. Μια κυβέρνηση που χρωστά 3,5 εκατομμύρια ευρώ για εφημερίες σε γιατρούς κλπ. Μια κυβέρνηση που χρωστά στο ΙΚΑ μερικά δις. Μια κυβέρνηση που δεν χορηγεί τα συμφωνηθέντα ποσά στ’ ασφαλιστικά ταμεία.

"Sponsored links"

Μια κυβέρνηση που με αλχημείες αποφεύγει να αποζημιώσει τις ζημιές λόγω κακοκαιρίας σε αγρότες, παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Με αποζημιώσεις που… χρονίζουν. Είναι μία κυβέρνηση αφαίμαξης των υγιών ταμείων, σε δομημένα ομόλογα, αλλά και μεταφορά σε μη υγιή ταμεία. Μια κυβέρνηση που απαλλάσσει το κεφάλαιο και ευνοεί την εισφοροδιαφυγή σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Μια κυβέρνηση ανίκανη να βρει τρόπους να ελαφρύνει τον λαό από τα βάρη κι έτσι επιβάλλει επιπλέον φόρους. Μια κυβέρνηση που χρωστά στους ΟΤΑ και δεν επιθυμεί να τους ξεχρεώσει. Προωθώντας τον Καποδίστρια Νο2 και προσβλέποντας στις συγχωνεύσεις, με μια αυριανή κίνηση «ΜΑΤ», να διαγράψει τα χρέη της προς αυτούς.

Μια κυβέρνηση ανεύθυνη που βάζει σε κίνδυνο ταμεία που έχουν αποθέματα για τις πληρωμές των συντάξεων. Είναι μία κυβέρνηση η οποία χρωστά υποσχέσεις προς πυρόπληκτους, κτηνοτρόφους και γεωργούς σε αποζημιώσεις. Που δε βοηθά τους πυρόπληκτους να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους. Είναι η κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για την κατάσχεση ήδη πάνω από 350 σπιτιών και με προοπτική πλειστηριασμών από τράπεζες εις βάρος των πυρόπληκτων. Χωρίς να προσφέρει νομική βοήθεια. Είναι μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει ότι όλα βαίνουν καλώς. Μια κυβέρνηση που στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών της υπάρχει και η μεταρρύθμιση του «ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΩ».

Νίκος Βαβουράκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live