Η έκθεση αγιογραφίας των αγιογράφων Νικόλαου Κληρονόμου και Βασιλικής Νταουλά

Κανένα σχόλιο

Κίνητρα για ηθική και ψυχική ανάταση βρήκαν όσοι βρέθηκαν ή επισκέφθηκαν την αίθουσα τέχνης «Μητρόπολις» στην οδό Αγίων Δέκα στην Παλιά Πόλη των Χανίων στα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας των μοντέρνων αγιογράφων Νικολάου Κληρονόμου και Βασιλικής Νταουλά. Στοιχεία μοντέρνας τεχνοτροπίας, εκπληκτικής δεξιοτεχνίας, στα έργα των καλλιτεχνών που εντυπωσίασαν το κοινό. Τα 48 έργα της έκθεσης ήταν φανερό πως δουλεύτηκαν με απεριόριστη υπομονή, από τεχνίτες και επιδέξιους χειριστές, εκφράζοντας τον ψυχικό τους κόσμο, αυτόν που προσέφεραν στο κοινό, δίνοντας το ερέθισμα για συλλογισμό, ομορφαίνοντας και συντελώντας για όλους τους επισκέπτες στη δημιουργία μίας «εισόδου» στο πνεύμα των ημερών.

Ο Νικόλαος Κληρονόμος γεννήθηκε στη Σούδα, ασχολείται 8 χρόνια με την αγιογραφία με πρώτο δάσκαλο τον κ. Γεώργιο Διγενάκη και αφοσιώνεται σ’ αυτήν με πολύ αγάπη και μεράκι. Έχει παρουσιάσει 4 εκθέσεις στα Χανιά και μία στην Αθήνα και είναι φίλος της τέχνης των Χανίων και της διεθνής καλλιτεχνικής ομάδας «Αποτυπώματα». Έχει συμμετάσχει σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και είναι διδάσκαλους σε εργαστήρια και στο ατελιέ του. Συμμετείχε στο ανοικτό καλλιτεχνικό εργαστήριο στον Φουρνέ το 2007 με την Ομάδα Αποτυπώματα, βρεβεύτηκε για την προσφορά του στην τέχνη το 2003 από τον Δήμο Σούδας. Έργα του βρίσκονται σε πολλούς ναούς και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

"Sponsored links"

Στην εκπληκτική έκθεσή του στην αίθουσα «Μητρόπολις» εξέθεσε τα έργα του Χριστού, της Παναγιάς Γλυκοφιλούσας, του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, της Αγίας Αικατερίνης, του Αγίου Αντωνίου, του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, την Μεγάλη Δέηση, τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, τον Άγγελο, την Αποστολή του Αγίου Ιωάννη, τον Άγιο Μανουήλ, τον Άγιο Νικόλαο. Κατοικεί στον Αλικιανό Κυδωνίας και όσοι ενδιαφέρονται για τα έργα του μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 28210 77215 και στο κινητό 6945 782816.

Η Βασιλική Νταουλά από τα ταλέντα ενός ρομαντικού ρεύματος της Αγιογραφίας, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, είχε έφεση στα καλλιτεχνικά, σπούδασε στην ιδιωτική σχολή Πέτρας στο Τμήμα Συντήρησης Φορητής Εικόνας και Αγιογραφίας του Κων/νου Παπαντριανταφυλλόπουλου και του Γκερέκου. Μαθήτευσε δίπλα σε αξιόλογους αγιογράφους και συντηρητές, τον Λεωνίδα, τον Κασσή, τον Βαρώτση και στο εργαστήρι του Δημήτρη Αποστόλου που ωρίμασε η γραφή της. Έχει εκθέσει τα έργα της στην Δημοτική Αγορά – Κυψέλης στην Αθήνα και στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιθάκης.

Τα έργα που εξέθεσε είναι η Παναγιά Γλυκοφιλούσα, τον Άγιο Συμεών το Θεοδόχου, τον Άγιο Αντώνιο, την Παναγιά, τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον Ευαγγελιστή Μάρκο, τον Προφήτη Ζαχαρία, τον Άγιο Λούπου, τον Άγιο Προκοπίου, τις Αμαρτίες του Κόσμου, τον Άγιο Γεώργιο, τον Αρχάγγελο του Ευαγγελισμού, την Αγία Αικατερίνη, τον Πρόδρομου, τον Άγιο Μανδήλιο, το Καραβάκι, την Κλέουδα, τον Άγιο Ελευθέριο, τον Άγιο Φανούριο, τον Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Νικόλαος Κληρονόμος και η Βασιλική Νταουλά ευχαριστούν την ιδιοκτήτρια της πανέμορφης γκαλερί «Μητρόπολις» κ. Μαυροματάκη, την γραμματέα κ. Λίλιαν και όλους όσους επώνυμους και ανώνυμους στήριξαν την έκθεση αγιογραφίας τους, υποσχόμενοι ακόμα καλύτερες εκθέσεις στο μέλλον και ευχόμενοι το καλύτερο σε όλο τον κόσμο για τις γιορτές.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις