Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων: «Προσοχή στις εμπορικές πρακτικές των ξένων πολυεθνικών!!»

Κανένα σχόλιο

Επειδή στην Ένωση μας έχουν κατατεθεί καταγγελίες για εμπορικές πρακτικές ξένων αλυσίδων (πολυεθνικών), ιδιαίτερα στον κλάδο των ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών από καταναλωτές, (για δώρα, άτοκες δόσεις, κ.λ.π), η Ένωσή μας Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα στις αγορές τους. Με  άτοκες δόσεις,  προσφορές,  αλλά και με άσχετα δώρα είναι  η νέα εμπορική πρακτική που ρίχνουν σε μας τους καταναλωτές” οι ξένες αλυσίδες” λιανικής πώλησης, προκειμένου να μας τραβήξουν ,πολλές φορές σε είδη, που άμεσα δεν τα χρειαζόμαστε, αλλά αυτοί πρέπει να τα πουλήσουν, για να διώξουν τα παλιά εμπορεύματα τους και να τα αντικαταστήσουν με νέα, νέας τεχνολογίας.

Η Ένωσή μας Ε.Π.ΧΑΝ, μας συμβουλεύει, να είμαστε προσεχτικοί στις αγορές μας, να μην παρασυρόμαστε από αυτές τις πρακτικές γιατί βασικά δεν κερδίζουμε ούτε με τις άτοκες δόσεις, αλλά και ούτε από  τα  προσφερόμενα δώρα. Στην ουσία δεν είναι δώρα όπως το αναλύουμε παρακάτω. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στις αγορές μας, όταν πρόκειται για ηλεκτρικά είδη και ηλεκτρονικά. Εκεί αρχίζει το παιχνίδι. Επειδή μία ηλεκτρική συσκευή στοιχίζει π.χ 1200 Ευρώ και το κατάστημα μας κάνει αρκετές δόσεις άτοκες, και μας δίνει και δώρο μια τοστιέρα των 30 Ευρώ, εμείς, χαρούμενοι ότι είμαστε κερδισμένοι, κάνουμε «την περίφημη αγορά».

"Sponsored links"

Προσοχή δεν είμαστε εμείς οι κερδισμένοι,  γιατί η εμπορική επιχείρηση είναι εκείνη που αυξάνει τον τζίρο της και αυξάνει και το κέρδος της, αφού άμεσα θα μας εκδώσει μία πιστωτική κάρτα, από κάποια τράπεζα, η επιχείρηση θα εισπράξει άμεσα τα χρήματα της εμείς θα μπούμε στην τράπεζα, η οποία άμεσα θα μας πιστώσει, θα μας χρεώσει και  την πιστωτική κάρτα, με 17,5 περίπου ευρώ,  μας βάζει και επιτόκιο, και οι π.χ δέκα άτοκες δόσεις , αν  παραλείψουμε να τις πληρώσουμε στην ώρα τους και τόκο θα πληρώσουμε και το δώρο «άδωρο» είναι και καλά ξεμπερδέματα.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα πολλά νοικοκυριά αισθάνονται «κόπωση» λόγω του δανεισμού. Ο καταναλωτής  με τις δελεαστικές διαφημιστικές εκστρατείες πολλών τραπεζών, παρασύρθηκε και σήμερα χρωστάει είτε για καταναλωτικό δάνειο είτε για δάνειο κατοικίας κ.λ.π με αποτέλεσμα να πιέζετε ασφυκτικά και να μη μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις του. 

Η Ένωσή μας (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), συστήνει στους καταναλωτές, να προσέχουν για το πόσο θα πληρώσουν στο τέλος μιας αγοράς, οι προσφορές και τα δώρα να μη τους επηρεάζουν. Ενημερώνουμε δε τις επιχειρήσεις αυτές, ότι έχουμε εντοπίσει σημεία συναλλαγής με τους καταναλωτές, που θίγονται ουσιώδη δικαιώματά τους, είμαστε έτοιμοι να τα διεκδικήσουμε,  με τους τρόπους που μας διαθέτει η πολιτεία. Είμαστε εδώ για την προστασία  των συμφερόντων των καταναλωτών και την διεκδίκησή των. Γι’ αυτό τους καλούμε να σεβαστούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του υγιούς εμπορίου. Επίσης καλούμε τους καταναλωτές να μας καταθέτουν τις καταγγελίες τους, είτε προσωπικά στο γραφείο μας που βρίσκεται στην Πλατ.1866 ΑΡΙΘ.2 Ή ΣΤΟ ΤΗΛ 2821092666.

Ενισχύουμε τις ντόπιες επιχειρήσεις. Εκείνο που ακόμα θα πρέπει να προσέξουμε είναι, οι αγορές μας να είναι από τις ντόπιες-τοπικές επιχειρήσεις. Αγοράζοντας δικά μας προϊόντα, ενισχύουμε τη δική μας παραγωγή, τις δικές μας επιχειρήσεις συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η Επίσκεψή μας στον ντόπιο επιχειρηματία, θα μας απαλλάξει από τις στοχευμένες εμπορικές πρακτικές, θα ανταμειφθούμε από το χαμόγελο, και την έκφραση της υποστηρικτική ικανοποίησης, δεν θα εμπλακούμε στα γρανάζια των τραπεζών με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες, τα χρήματα θα μείνουν στο τόπο μας.

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live