Σημαντικές παρουσίες στη 10η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στο Βάμο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και η ΈΝΩΣΗ Αγροτουρισμού Κρήτης, οργανώνουν τη 10η Πανελλήνιοα Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, 8, 9 & 10 Απριλίου 2008, στο Βάμο Χανίων, και προσκαλούν τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας σε μια γόνιμη ανταλλαγή εμπειριών, τόσο ανάμεσα στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας όσο και με παρουσίαση στοιχείων από τη λειτουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Κύπρο και εμμέσως από την Ολλανδία, Βουλγαρία, Τσεχία, Αγγλία κτλ.

Αγροτουριστικές επιχειρήσεις, είναι οι παραδοσιακοί ξενώνες, τα καφενεία και ταβέρνες με παραδοσιακή γαστρονομία, τα εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα), τα εκθετήρια πώλησης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, τα επισκέψιμα αγροκτήματα και οι οργανωτές δραστηριοτήτων (μαθήματα μαγειρικής, ιππασία, αγροτικές ασχολίες, μαθήματα παραδοσιακών επαγγελμάτων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, περιηγήσεις, τοπικά πανηγύρια κτλ.). Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ αποδέχεται ως μέλη της όσους ασκούν τουλάχιστον 2 από τα παραπάνω και έχουν ισχυρή σύνδεση με την γη.

"Sponsored links"

Στις 4 ενότητες, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, τα κριτήρια ένταξης, για το υπό σύσταση πανελλήνιο δίκτυο (cluster) Αγροτουρισμού και για το σχέδιο δράσης του ΣΕΑΓΕ. Επίσης, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αγροτουριστικών επιχειρήσεων, για εμπειρίες-παραδείγματα, και για τα κοινά πεδία αγροτουρισμού-πολιτισμού.

Ανάμεσα στους εισηγητές περιλαμβάνονται: ο κ. Γ.Σαριδάκης-Υπεύθυνος Τυποποίησης Τομέα Υπηρεσιών ΕΛΟΤ, Α.Τριγγίδης-ανάδοχος έργου «AgroTourNet», Δ.Αλεξάνδρου-Αρχιτέκτων-ΟΙΚΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Χαλκιδική), Fiorello Primi-Πρόεδρος Ένωσης Ωραίοι Οικισμοί Ιταλίας, Martine Colibet-Martin-τ.Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού περιοχής Layo Γαλλίας, Π.Μεταξάτος-ΚΡΙΤΟΝΟΥ-Κεφαλλονιάς-Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων, Μ.Παπούλιας-ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ-Ψάρι-Αρκαδίας-Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, Δ.Μιχαηλίδης-εκδότης ΑγροΝέα-Συντονιστής ΑγρΟραμα, Γ.Ρέκλος-ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ-Κερκίνη-Ένωση Αγροτουρισμού Κεν.Μακεδονίας, Θ.Βασιλείου-ΑΠΟΣΚΕΠΟΣ-Καστοριάς-Ένωση Αγροτουρισμού Δυτ.Μακεδονίας, Σ.Μηλιδάκης-Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτ.Κρήτης

Την Τετάρτη, 9 Απρ 2008 στις 10.00, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), ο κ. Νικόλαος Φραντζεσκάκης (πρόεδρος ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ) και η κα Κορίννα Μηλιαράκη (πρόεδρος Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης) θα υποδεχθούν τους επισήμους, τις αρχές και τους φορείς κατά την εκδήλωση σύστασης του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της 9ης Απρ 2008 (ΜΑΙΧ-Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων_

10.00 Άφιξη, Εγγραφή

10.30 Παρουσίαση ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ,

10.45 Υπογραφή καταστατικού ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-Σ.Ε.ΑΓ.Ε.

11.00 Χαιρετισμοί επισήμων, αρχών και εκπροσώπων.

11.45 Διάλειμμα – Καφές

"Sponsored links"

12.00 Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

12.00 Ανάδειξη Ταυτότητας Αγροτουριστικού Προορισμού, Γιάννης Σαριδάκης, Υπεύθυνος Τυποποίησης Τομέα Υπηρεσιών ΕΛΟΤ

12.20 «AgroTourNet» παραδείγματα εφαρμογών Αγροτουρισμού στην Ευρώπη, Αλλέκος Τριγγίδης, ανάδοχος του έργου στα πλαίσια του Leonardo da Vinci

12.40 Προδιαγραφές Ποιότητας στην αρχιτεκτονική μορφολογία στα καταλύματα Δημήτρης Αλεξάνδρου, Αρχιτέκτων, Ιδιοκτήτης “ΟΙΚΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ”, Αρναία, Χαλκιδικής.

13.00 «Ποιοτικά χαρακτηριστικά της Αγροτουριστικής επιχείρησης», Fiorello Primi, Πρόεδρος της Ένωσης «Οι πιο ωραίοι οικισμοί της Ιταλίας».

13.20 «Πλεονεκτήματα συμμετοχής σε δίκτυο», Martine Colibet-Martin, τ. Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού περιοχής Layo, Γαλλίας. Ιδιοκτήτης Αγροτουριστικής επιχείρησης.

13.40 «ΚΡΙΤΟΝΟΥ», εναλλακτικές διακοπές, Θηνιά, Κεφαλλονιάς, Παναγιώτης Μεταξάτος, Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων,

14.00 Ερωτήσεις – τοποθετήσεις

14.30 Γεύμα στο εστιατόριο του ΜΑΙΧ

17.30 Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

17.30 «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ», Συγκρότημα ταβέρνας, βιβλιοθήκης, μουσείο & παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων στο Ψάρι, Γορτυνίας, Αρκαδία. Μάκης Παπούλιας, Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου.

17.45 Προδιαγραφές για την ποιότητα στον αγροτουρισμό, Δημήτρης Μιχαηλίδης, εκδότης ΑγροΝέα, Συντονιστής ΑγρΟραμα.

18.00 «Πιστοποίηση Αγροτουριστικής επιχείρησης», Martine Colibet-Martin, τ. Πρ. Επιτρ. Τουρ. περιοχής Layo, Επιχειρηματίας Αγροτουρ.

18.15 «ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ», αλληλοσυμπληρούμενες αγροτουριστικές δραστηριότητες, Κερκίνη Γιάννης Ρέκλος, Ένωση Αγροτουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας,

18.30 Διάλειμμα – καφές

18.45 «Εμπειρία από την ΕΝΩΣΗ & τον Αγροτουρισμό της Ιταλίας», Fiorello Primi, Πρόεδρος της Ένωσης «Οι πιο ωραίοι οικισμοί της Ιταλίας»

19.00 «ΑΠΟΣΚΕΠΟΣ», Ξενώνας στο χωριό Απόσκεπος της Καστοριάς Θοδωρής Βασιλείου, Ένωση Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας,

19.15 «Τα πλεονεκτήματα της αγροτουριστικής επιχείρησης από την συμμετοχή της σε Δίκτυο», Στράτος Μηλιδάκης, Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης.

21.30 Δείπνο στην ταβέρνα «Η στέρνα του Μπλουμοσίφη» στον Βάμο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10ης Απριλίου 2008 (Πάνορμο Ρεθύμνου & Πεζά Ηρακλείου)

09.00 Αναχώρηση από Βάμμο για Πάνορμο στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου

10.00 Άφιξη στο Πάνορμο, Καφές

10.30 Γ΄ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Κοινά Πεδία

10.30 Ο Χαρουπόμυλος και ο ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ, μια Εμπειρία, Κορίνα Μηλιαράκη, Πρόεδρος Πολιτιστ.Εταιρείας Πανόρμου ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ

11.00 Μουσικό Εργαστήριο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, το παράδειγμα στο Χουδέτσι, Δημήτρης Κορνάρος, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης

12.00 Πιλοτική Ανάπτυξη Πολιτισμικού Τουρισμού, μια Εμπειρία, Σαριδάκης Γιάννης, Υπεύθυνος Τυποποίησης Υπηρεσιών (ΕΛΟΤ)

12.30 Ερωτήσεις, συζήτηση

13.00 Γεύμα, μέσα στον Χαρουπόμυλο

14.00 Βόλτα στο χωριό

15.00 Αναχώρηση για Πεζά

16.30 Καλωσόρισμα-Ενημέρωση Ρούσσος Κυπριωτάκης, Πρόεδρος Αναπτ. Ηρακλείου, Δήμαρχος «Ν.Καζαντζάκη»

18.00 Προοπτικές του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (ΣΕΑΓΕ) Φραντζεσκάκης Νίκος, πρόεδρος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

17.00 Συμπεράσματα από τη διημερίδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις