Η Ένωση Συλλόγων Γονέων για την ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων της Κοραή

Κανένα σχόλιο

Μετά από σύσκεψη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων με Προέδρους των σχολείων της Κοραή εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα: Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων συνεδρίασε την Τρίτη 24/6/2008 με παρουσία όλων των μελών του και των προέδρων των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της οδού Κοραή: (3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο) καθώς και του 7ο Δημοτικού που «φημολογείται» ότι θα φιλοξενήσει τα δύο δημοτικά της οδού Κοραή.

korai Συζήτησε το μείζον ζήτημα της ανακατασκευής των σχολικών κτιρίων της Κοραή τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά το σεισμό της 8ης Ιανουαρίου 2006. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έλαβαν το λόγο όλοι οι πρόεδροι των σχολείων καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και κατέληξαν στην από κοινού ανακοίνωση των αποφάσεων τους στις αρμόδιες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ Χανιών.

"Sponsored links"

Η Ένωση, εκπροσωπώντας τα παραπάνω σχολεία, θεωρεί ότι η μέχρι τώρα αντιμετώπιση των γονιών από τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Χανίων καθώς και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι ασαφής και παραπλανητική. Ως τώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση ούτε στο πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, ούτε που θα πάνε οι μαθητές των σχολείων στα οποία θα γίνουν τα έργα, ούτε για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν αυτά τα έργα, ούτε με ποιο τρόπο θα γίνει η ανακατασκευή των κτιρίων (όλα μαζί ή τμηματικά).

Μετά τις συνεχείς οχλήσεις της Ένωσης, καθώς και των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων των σχολείων, στους αρμόδιους η μόνη απάντηση που έχουμε είναι «είμαστε εν αναμονή της μελέτης…». Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η άγνοια, από πλευράς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα μπορούσε να εκληφθεί απλώς ως γραφειοκρατική ολιγωρία. Όμως μαζί με την αδυναμία μιας επίσημης απάντησης επί δύο μήνες τώρα οι αρμόδιοι λειτουργοί έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εκνευρισμού και ανησυχίας στα σχολεία της περιοχής του κέντρου της πόλης με τη σκόπιμη διασπορά φημών!

Τα σενάρια που κυκλοφορούν αμέτρητα, οι γονείς αδύναμοι να ξεχωρίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά τους, και οι μαθητές τεσσάρων σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στεγασμένοι σε ακατάλληλα μέχρι στιγμής σχολεία (2,5 χρόνια μετά το σεισμό) ή άστεγοι και περιφερόμενοι με τη νέα σχολική χρονιά χωρίς να γνωρίζουν που θα πάνε.

Κατόπιν αυτών η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ζητά να σταματήσει αυτή η εκούσια διασπορά φημών για το μέλλον των σχολείων, να υπάρξει άμεση και επίσημη ενημέρωση της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων των σχολείων, να αναληφθεί η ευθύνη –επιτέλους- από τους Προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καθώς και από το Νομάρχη Χανίων για το μέλλον των μαθητών αυτών των σχολείων, να μη χρησιμοποιείται ως άλλοθι το ότι δεν έχει έρθει ακόμα η μελέτη για να δούμε τι θα κάνουμε!

Προτείνει εντός 15 ημερών την πρόσκληση από το Νομάρχη Χανίων σε σύσκεψη των: Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τους διευθυντές των σχολείων, την Ένωση, τους Συλλόγους Γονέων (των υπό ανακατασκευή σχολείων καθώς και των σχολείων που θα φιλοξενήσουν τα σχολεία της Κοραή, εάν υπάρχουν τέτοια ) ή έστω μια έγγραφη-επίσημη απάντηση για την πρόβλεψη και κυρίως για τα μέτρα που οφείλουν να πάρουν οι υπηρεσίες αυτές, ανεξάρτητα από το χρόνο έναρξης των έργων, δηλαδή είτε τα έργα ανακατασκευής αρχίσουν σε τρεις μήνες, είτε σε ένα χρόνο, είτε όποτε τελικά «έρθει αυτή η μελέτη…».

Ανεξάρτητα από την έναρξη των έργων συνιστά τουλάχιστον αναλγησία και βαρβαρότητα από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών να μην έχει γίνει έστω και μια στοιχειώδης πρόβλεψη για το τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι μαθητές. Επιτέλους ας ανακοινώσει κάποιος αυτή την πρόβλεψη.

Τέλος η Ένωση σε συνεργασία με τους συλλόγους έχει προτείνει ήδη την τμηματική ανακατασκευή των κτιρίων, ώστε να μην χρειαστεί να βρουν στέγη όλα τα σχολεία της Κοραή ταυτόχρονα και εμπλουτίζει την πρότασή της με το αίτημα ανεύρεσης ενός χώρου κατάλληλου και ασφαλούς στην περιοχή ο οποίος θα διαμορφωθεί με την μέριμνα του Δήμου, της Νομαρχίας και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΣΚ κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τη διαδοχική στέγαση σε πρωινή βάρδια των υπό ανακατασκευή σχολείων χωρίς να διαταραχθεί κατά το δυνατόν η ζωή και η εκπαίδευση των μαθητών των σχολείων αυτών.

Η Ένωση ελπίζει στην επιτέλους σοβαρή αντιμετώπιση, από μέρους των αρμοδίων φορέων, της κατάστασης ώστε να έχει μια απάντηση στα εύλογα και δίκαια αιτήματα των γονέων, σταματώντας την ακατάσχετη φημολογία που δημιουργεί αναταραχή και προβλήματα σε ένα σημαντικό κομμάτι πληθυσμού αυτής της πόλης, εντός 15 ημερών, και θεωρεί ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα προβεί σε κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live