Το νέο νομοθετικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2009

Κανένα σχόλιο

Οι προτεραιότητες για την ανάπτυξη – απασχόληση, την κλιματική αλλαγή. Ειδικά μέτρα για τους πολίτες – καταναλωτές. Στρατηγικές, πρωτοβουλίες και ανακλήσεις προτάσεων. Ποιοι οι στόχοι συνολικά για το 2009. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες το νομοθετικό πρόγραμμα και πρόγραμμα εργασίας της για το 2009. Tο εν λόγω πρόγραμμα ανακοινώνει τις κύριες πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει εντός του 2009. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικεντρώνει το ενδιαφέρον της κυρίως στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που μονοπώλησε τελευταία την επικαιρότητα. Και είναι φυσικό αφού η διεθνής οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη.

Του Φίλιππου Ζάχαρη

"Sponsored links"

image Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελείται από 12 στρατηγικές πρωτοβουλίες, 37 πρωτοβουλίες προτεραιότητας, 33 προτάσεις απλούστευσης και 20 ανακλήσεις προτάσεων.  Οι προτεραιότητες διαρθρώνονται γύρω από 4 πυλώνες που αφορούν την απασχόληση, την κλιματική αλλαγή, την υποστήριξη των πολιτών – καταναλωτών, αλλά και την ανοικοδόμηση της Γεωργίας.

Αναλυτικά:

  1. Στον τομέα της ανάπτυξης και απασχόλησης: η Επιτροπή θα επικεντρωθεί στην οικονομική μεταρρύθμιση και σε ειδικά μέτρα με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, προκειμένου να βοηθηθεί η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.
  2. Στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και της αειφόρου Ευρώπης: η βασική πρόκληση θα είναι η επίτευξη συμφωνίας κατά τη σύσκεψη κορυφής της Κοπεγχάγης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο μόνον εάν υπάρξει συμφωνία σχετικά με μέτρα για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή: εάν το Δεκέμβριο επιτευχθεί συμφωνία, τότε θα μπορέσει να δοθεί βάρος στην εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 2009.
  3. Οι προσπάθειες της Επιτροπής να θέσει ως άμεσο στόχο της δράσης της τους πολίτες θα συνεχιστεί μέσω διαφόρων μέτρων. Αυτά θα συμπεριλάβουν ειδικά μέτρα για να υποστηριχθούν οι πολίτες ως καταναλωτές που θα δώσουν μια νέα σημαντική κατεύθυνση στις πολιτικές του τομέα της ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης. Στον συγκεκριμένο τομέα, θα ενθαρρυνθεί ιδιαίτερα η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
  4. Στο διεθνές επίπεδο, η Επιτροπή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θα αποτελέσει η ενίσχυση της ανοικοδόμησης της Γεωργίας και οι προσπάθειες μεταρρύθμισης για την προσαρμογή των διατλαντικών σχέσεων στην νέα διοίκηση. Η διεύρυνση, η πολιτική γειτονίας και το παγκόσμιο εμπόριο θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Ένα σημαντικό γεγονός κατά το 2009 θα είναι η παρουσίαση της αναθεώρησης του προϋπολογισμού. Η απλούστευση και βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου συνεχίζει να αποτελεί βασική προτεραιότητα του νομοθετικού προγράμματος της Επιτροπής για το 2009. Το πρόγραμμα ορίζει ειδικά μέτρα απλούστευσης, που καλύπτουν διάφορους τομείς από τη γεωργία μέχρι το περιβάλλον και από τη λογιστική μέχρι τις μεταφορές,.

Το 2009 θα είναι, τέλος, το πρώτο έτος κατά το οποίο οι διοργανικές επικοινωνιακές προτεραιότητες θα συμφωνηθούν από το Συμβούλιο των Υπουργών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή σύμφωνα με την κοινή δήλωση με τον τίτλο “Σύμπραξη για την επικοινωνιακή προβολή των ευρωπαϊκών θεμάτων”.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις