Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δασών για το Λατομείο ζητά η Κίνηση Πολιτών Δήμου Καντάνου

Κανένα σχόλιο

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Καντάνου έστειλε προς την Δ/νση Δασών το ακόλουθο έγγραφο: Με το έγγραφό σας 1873/13/5/2008 θέσατε προϋποθέσεις λειτουργίας των λατομείων Σελίνου ΑΕ, και καταθέσατε την διαπίστωσή σας εγγράφως περί μη συνέχισης των παραβάσεων από την εταιρεία Λατομεία Σελίνου ΑΕ. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα της τελευταίας αυτοψίας που κάνατε και εάν διαπιστώσατε ότι έχει σταματήσει η παράνομη εξόρυξη. Να μας ενημερώσετε πόσα στρέμματα ΔΑΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ μετά την έκδοση της απόφασης 2871/16/5/2008.

latomeio Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν εφαρμόζεται το έγγραφο 1873/13/5/2008 δηλαδή αν εφαρμόζεται η αποκατάσταση του λατομικού χώρου. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εάν έχει αρχίσει η διαμόρφωση των προτεινόμενων Βαθμίδων και εάν έχει αρχίσει η φύτευση τους από την τραχεία Πεύκη.

Ενώ γνωρίζεται ότι έχει παραβιαστεί ευθέως το άρθρο 45 & 5 και το άρθρο 57 του νόμου 998/79 και δεν «τηρούνται επακριβώς τα στοιχεία που αναφέρονται στο εκριθέν ερωτηματολόγιο της κοινής υπουργικής απόφασης 127002/13/5/22002 και δεν εφαρμόζεται η κοινή υπουργική απόφαση. Δεν παίρνεται κανένα μέτρο προστασίας για το οικοσύστημα της περιοχής, για το ρέμα στην αγρομέλισα που καθημερινά δέχονται πλήγματα από την παράνομη και καθ’ υπέρβαση λατόμηση στην περιοχή.

Η συναίνεσή σας για την έκδοση της εκ νέου ισχύς των περιβαλλοντικών όρων και η αναίρεση προηγουμένων εγγράφων σας που περιγράφουν την καταστροφή δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη των Χανίων.

Παρακαλούμαι για τις δικές σας ενέργειες που απορρέουν από το νόμο.

Σ. Αλφιέρη, π. βουλευτίνα, δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Καντάνου

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live