Καταπατητές και τραμπούκοι: Μάστιγα οι καταπατήσεις στα χωριά της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Όταν πριν από μέρες δημοσιεύσαμε την καταπάτηση – μέσω τοποθέτησης βανών άρδευσης – περιουσίας ιδιώτη στο χωριό Χρυσαυγή Κισάμου, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου! Όταν λοιπόν σε απάντηση των δημοσιευμάτων μας πήραμε επιστολές από τον Δήμαρχο Βουκολιών Νικόλαο Μπομπολάκη, και από τον εκπρόσωπο του χωριού και διαπιστώσαμε ότι επικαλούνται λάθος ημερομηνίες και λάθος τοποθεσίες σκεφθήκαμε, δεν γνωρίζουν το θέμα, ας μην απαντήσομε να μην τους εκθέσουμε και ας επικοινωνήσουμε για τις αναγκαίες εξηγήσεις.

DSC00008 Μάταια! Ο Δήμαρχος εκρύπτετο!…Ούτε το μήνυμα που αφήσαμε στη σύζυγό του ή μέλος της οικογένειάς του, ούτε το μήνυμα στον τηλεφωνητή κατέστη δυνατόν να βοηθήσει στην επικοινωνία μας. Μιλήσαμε με τον εκπρόσωπο του χωριού στο Δήμο ο οποίος παρά το ότι είχε απαντήσει εγγράφως (ασφαλώς ύστερα από υπόδειξη…) έδειξε ότι δεν εγνώριζε το χώρο εντός του οικοπέδου που έχουν τοποθετηθεί οι βάνες και υποσχέθηκε ότι αν ήταν έτσι θα εγίνετο η μεταφορά των βανών στην άκρη του οικοπέδου.

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης προσφέρει ευχαρίστως την άκρη του οικοπέδου του (που στην ουσία είναι αυλή του πατρογονικού του σπιτιού) για την τοποθέτηση των βανών. Μόλις προχθές (την περασμένη Κυριακή κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσομε με το Δήμαρχο Βουκολιών ο οποίος εδήλωσε ότι έχουν πάρει απόφαση και έκλεισε το τηλέφωνο μη δεχόμενος ουδεμία άλλη συζήτηση. Αυτά από τον κ. Μπομπολάκη Νικόλαο και λυπούμαι που εγώ διαπιστώνω αυτή του την συμπεριφορά.

Παρόμοιο περιστατικό με κατάληψη οικοπέδου (που σήμερα έχει ελιές) που βρίσκεται στη διασταύρωση των δρόμων που οδηγούν στα χωριά Βούβες – Ποντικιανά – Γαβαλομούρι και Χρυσαυγή έχει συμβεί την ίδια χρονική περίοδο από ιδιώτη σε βάρος του ίδιου ιδιοκτήτη. Και ο μπουλντοζιέρης όπως και ο Δήμαρχος απαντά στον ιδιοκτήτη «Δεν το βγάζω που να κτυπηθείς κάτω». Ποια η διαφορά του Δημάρχου από τον μπουλντοζιέρη;

Ίδια αντίληψη, ίδια νοοτροπία και ο ιδιοκτήτης για να υπερασπίσει τα δίκαιά του προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Αυτά είναι λίγα από όσα συμβαίνουν εν έτει 2008 στην Κρητική ύπαιθρο. Πολλοί για να αποφύγουν την βάσανο των μηνύσεων πουλούν και φεύγουν από τα χωριά μας. Εμείς θα μείνομε, θα αντισταθούμε μόνοι μας. Αφού οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν, Αγροφυλακή δεν υπάρχει και η Τ.Α. έχει διολισθήσει σε θλιβερούς ατραπούς θα αντισταθούμε και πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υπάρχει… Το γεγονός δημοσιεύομε γιατί παρόμοια γεγονότα βρίθουν στα χωριά μας. Θα συγκινηθεί κανείς από το ανύπαρκτο κράτος;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις