Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες ηλικίας 22-32 ετών επιχορηγούνται με ποσό από 18.000 έως και 21.000 €

Κανένα σχόλιο

Πρόγραμμα «Νέοι και Επιχειρηματικότητα» — Το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ηλικίας 22 – 32 ετών, του ΟΑΕΔ, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2008. Σχετικά με το πρόγραμμα σας ενημερώνουμε ότι δύναται να επιδοτηθούν άνεργοι ηλικίας 22 έως και 32 ετών, ενδιαφερόμενοι να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

"Sponsored links"

1) Ίδρυση της Εταιρείας, από κάτοχο Δελτίου Ανεργίας και υποχρεωτικά μετά τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και την παρακολούθηση του σεμιναρίου επιχειρηματικότητας σε ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.

2) Υποβολή «αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα – υπεύθυνης δήλωσης», η οποία περιλαμβάνει περιγραφή του επιχειρηματικού σχεδίου του ΝΕΕ, στην αρμόδια οικεία της έδρας υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ) και στο πλαίσιο της οποίας ελέγχονται οι κατωτέρω προϋποθέσεις:
• Η ολοκλήρωση προγράμματος συμβουλευτικής του ΟΑΕΔ, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, πριν την έναρξη επιτηδεύματος.
• Η εξατομικευμένη παρέμβαση και η ιδιότητα του άνεργου και η ισχύς του Δελτίου Ανεργίας μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους. •Η Ελληνική υπηκοότητα ή η υπηκοότητα άλλου Κράτους-Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
• Η κατοχή αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και η εκπλήρωση ή η νόμιμη απαλλαγή από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι, εκμετάλλευση επιβατικού δημόσιας χρήσης, οι εποχικές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις ψυχαγωγικών υπηρεσιών (π.χ. νυχτερινά κέντρα, τυχερά παιχνίδια, αναψυκτήρια κ.λ.π.), οι πλανόδιες επιχειρήσεις, οι Ανώνυμες Εταιρείες, όσες επιχειρήσεις έχουν την ίδια δραστηριότητα με άλλο επαγγελματία που έδρευε μέχρι και 6 μήνες πριν στο χώρο, όσοι είχαν άλλη επιχείρηση το τελευταίο έτος και όσοι έχουν επιχορηγηθεί στο παρελθόν από πρόγραμμα ΝΕΕ.

ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Το ποσό καθορίζεται στις 18.000 € που καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις. Για τους δικαιούχος που διακόπτουν την επιδότηση ανεργίας μέχρι το 2ο μήνα, το ποσό καθορίζεται στα 21.000 €. Η διάρκεια επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες.
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή γίνονται δεκτές από την 1η -8-2008 μέχρι τη λήξη του προγράμματος των 3.000 ΝΕΕ που θα καθοριστεί με σχετική απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ και στα γραφεία της εφημερίδας oikopress, στο τηλέφωνο 210 88 40 531.

Ο ενδιαφερόμενος Νέος Ελεύθερος Επαγγελματίας θα πρέπει να είναι ηλικίας από 22 μέχρι και 32 ετών. Το ύψος επιχορήγησης είναι 18.000 € ή 21.000 €, αν ο ΝΕΕ διακόψει την επιδότηση ανεργίας του μέχρι και το 2ο μήνα. Από το νέο πρόγραμμα μπορούν να επιχορηγηθούν μέχρι και 2 άνεργα μέλη, για κάθε εταιρεία. Η απαραίτητη συμμετοχή κάθε επωφελούμενου στο εταιρικό κεφάλαιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live