Και θα πουν και ένα τραγούδι

Κανένα σχόλιο

Μεγαλύτερη «κομπίνα» στην παγκόσμια ιστορία από το ΝΑΤΟ δεν έχει επανεμφανιστεί. Είναι τόσο χοντροκομμένη, ώστε αν έλεγαν σε κάποιο μέσης νοημοσύνης άνθρωπο πριν από 100 ας πούμε χρόνια ότι με αυτόν τον τρόπο μια μεγάλη δύναμη θα προσπαθούσε να «καπελώσει» ολόκληρο τον κόσμο, αυτός σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχόταν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ τόση μεγάλη «στραβωμάρα» εκ μέρους των «καπελωμένων». Και όμως έγινε και αυτό.

bush and putin -2005 Πνευματικοί του πατέρες υπήρξαν οι Άγγλοι, οι οποίοι για πάνω από εκατό χρόνια καθιέρωσαν την αρχή πως για να κυβερνάς αυτόν τον κόσμο, θα πείθεις τους άλλους πως δουλεύουν για τον εαυτό τους , ενώ στην ουσία θα δουλεύουν για σένα. Κάποιοι θα παρατηρήσουν : και με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας το ίδιο δεν έγινε; Για τη Ρωσία , τη Σοβιετική εννοείται , δεν δούλευε το Σύμφωνο; Ασφαλώς , ασφαλέστατα , αλλά εδώ είχαμε αντιγραφή κυνισμού και όχι ιδέα πρωτότυπη. ΝΑΤΟ εσείς, Βαρσοβία εμείς Σήμερα όμως τι γίνεται;

"Sponsored links"

Ενώ το Σύμφωνο της Βαρσοβίας δεν υφίσταται, το ΝΑΤΟ «γκαστρώθηκε» και γεννά κάθε μέρα νέα μέλη. Στόχος του φαινομενικά να προστατεύσει την παγκόσμια ειρήνη, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αυτοδιάθεση των λαών. Το τι «χοντράδες» διέπραξε και διαπράττει καθημερινά δεν λέγεται. Φυσικά αυτό διαταράσσει την ισορροπία δυνάμεων και συνεπάγεται – σύμφωνα με το γνωστό ιστορικό αξίωμα – πόλεμο!

Τα γεγονότα στη Γεωργία στέλνουν το μήνυμα : «Σας πήραμε Χαμπάρι, εμείς κορόϊδα δεν πιανόμαστε.» Αν το ΝΑΤΟ, δεν απορρίψει την παναμερικανική νοοτροπία του, τότε θα αυτοδιαλυθεί. Στο παρελθόν μετά την πτώση του Μ. Ναπολέοντα , ιδρύθηκε η περίφημη Ιερά Συμμαχία. Βασική της προϋπόθεση ήταν η κοινή συναίνεση των μελών και κανείς δεν πουλούσε όπλα στον άλλο ούτε έβαζε άλλους να σκοτώνονται για λογαριασμό του.

Σήμερα οι Αμερικάνοι «λειτουργούν» σε άλλο πλανήτη. Ότι θα «ξυπνήσουν» άσχημα, θα ξυπνήσουν. Ούτε την πείρα και την ευελιξία των Άγγλων διαθέτουν , ούτε τον πολιτισμό των Ενετών , ούτε την παράδοση των Αυστριακών , ούτε τον πατριωτισμό των Ρωμαίων. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτή η παγκόσμια αναταραχή και αιματοχυσία; Ναι, υπάρχει. Να δεχθούν τη σημερινή Ρωσία σαν μια μεγάλη δύναμη, να τη σέβονται , να μην την περιφρονούν και , προπαντός, να την συμβουλεύονται σε ζητήματα που αφορούν την ειρήνη του κόσμου.

Θα το κάνουν; Και θα πουν και ένα τραγούδι.

ΦΩΤΗΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις