Επιτυχημένη 1η Ανάβαση Λασιθίου

Κανένα σχόλιο

Καλή οργάνωση, δυνατές μάχες και πλούσιο θέαμα, παρά τις λίγες συμμετοχές, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της 1ης Ανάβασης Λασιθίου. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Α. Ο. Λασιθίου με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αωρίτες”, στην πολύ όμορφη διαδρομή Αμυγδάλοι – Ζένια, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου. Στον αγώνα είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 οδηγοί, όμως ύστερα από κάποιες “άτυχες στιγμές” στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ξεκίνησαν στον αγώνα 21 και κατάφεραν να τερματίσουν οι 19.

1_resize.JPGΜεγάλος νικητής του αγώνα και 1ος για την ομάδα Α΄ ο Βαγγέλης Κατσίνας με Peugeot 106 Maxi, ακολούθησε ο Νίκος Φραγκονικολάκης με Ford Escort Cosworth που ήταν και νικητής στην Ε΄ και 3ος βρέθηκε ο Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης με Mitsubishi Carisma που στο πρώτο σκέλος είχε τη “στιγμή του” όμως στο δεύτερο σημείωσε τον απόλυτο χρόνο διαδρομής.

"Sponsored links"

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Κώστας Ορφανουδάκης με Peugeot 106 Rallye που ήταν και νικητής στην Α6, ακολούθησε ο Νίκος Αμαριώτης με Citroen Saxo που στο πρώτο σκέλος αντιμετώπισε προβλήματα με το στήσιμο και πίσω του βρέθηκε ο Νίκος Δανελάκης με Peugeot 106, που δείχνει να ξεπέρασε τα μηχανικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν τελευταία.

2_resize1.jpg2ος στην ομάδα Ε΄ και νικητής στην Ε9 ήταν, ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση, ήταν ο Γιώργος Ιωαννίδης με Citroen AX. Μεγάλος άτυχος ο Γιάννης Ρουσάκης με Renault Clio Williams, που ήταν φαβορί για την ομάδα Ε΄ και για μία καλή θέση στη γενική, όμως εγκατέλειψε στο δεύτερο σκέλος από σασμάν. Άτυχος στάθηκε και ο Αντρέας Περάκης με Suzuki Swift που εγκατέλειψε στο δεύτερο σκέλος από μηχανικό πρόβλημα ενώ ήταν 1ος στην Ε10.

Αξίζει να αναφέρουμε και την επίδοση του Άγγελου Σφίγγα με Peugeot 106 το Σάββατο στα δοκιμαστικά, όπου στο πρώτο ανέβασμα σημείωσε εκπληκτικό χρόνο όμως στο δεύτερο εγκατέλειψε με σπασμένο σασμάν. Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι απονομές στην πλατεία του χωριού Ζένια, όπου οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου “Αωρίτες” είχαν ετοιμάσει πλούσιο γεύμα στους παρευρισκόμενους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις