Επένδυση 282 εκ.δολαρίων από τον Βασ.Θεοχαράκη στη ναυτιλία

Κανένα σχόλιο

Δυναμική αντεπίθεση στην ναυτιλία πραγματοποιεί ο Όμιλος Θεοχαράκη με μία επένδυση που φθάνει τα 282 εκατομμύρια δολάρια. Η ναυτιλιακή εταιρεία του Ομίλου, η Teo Shipping, έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για την κατασκευή έξι φορτηγών πλοίων, τύπου panamax. Τα πλοία θα είναι υπερσύγχρονα, διπλού τοιχώματος, χωρητικότητας 87.000 τόνων το καθένα. Τα πλοία ναυπηγούνται στα κινεζικά ναυπηγεία Hudog και το καθένα θα κοστίσει 47 εκατομμύρια δολάρια. Η παραλαβή των πλοίων θα αρχίσει το 2010 σύμφωνα με τα συμβόλαια.

clip_image001

Ο Όμιλος Θεοχαράκη ακολουθεί την ίδια πετυχημένη πορεία με τις επιχειρήσεις στη στεριά και στη θάλασσα εδώ και 31 χρόνια. Η αγάπη του Βασίλη Θεοχαράκη για τα πλοία και τη ναυτιλία είναι μεγάλη και για αυτό δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του η σκέψη να την εγκαταλείψει επιχειρηματικά. Αυτή την περίοδο, ο στόλος του Ομίλου αποτελείται από επτά πλοία, από τα οποία δύο είναι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πέντε φορτηγά.

Τα δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δραστηριοποιούνται μεταξύ Σιγκαπούρης και Βομβάης ενώ τα πέντε φορτηγά πλοία οργώνουν τον Ειρηνικό κάνοντας ταξίδια από Βραζιλία προς Κίνα και το αντίστροφο.Από την αρχή της ίδρυσής της, η Teo Shipping είχε στόλο που αποτελείτο από φορτηγά πλοία. Το 2002 αποφασίστηκε να γίνει άνοιγμα και στα containerships-πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση αυτή ήταν γιατί η αγορά των containerships, εκείνη τη χρονική στιγμή, φαινόταν θετική, και επιπλέον είναι μια σταθερή αγορά χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

Με τη ναυτιλιακή εταιρεία ασχολείται ο γαμπρός του Βασίλη Θεοχαράκη, ο Θάνος Παπαδόπουλος ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος της Chevellas που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την Chevrolet, σε συνεργασία με την Ντένυ Θεοχαράκη η οποία είναι αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου.

Πηγή: Capital.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live