Οι εξεταστικές

Κανένα σχόλιο

Η κυβέρνηση – με ή χωρίς τη θέλησή της – σύρεται προς Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των «μαύρων ταμείων» της Siemens, τα οποία, κατά δήλωση στελεχών της εταιρείας, «μπούκωναν» πολιτικούς και κόμματα, από ολόκληρο – σχεδόν – το πολιτικό φάσμα. Αυτή η «προθυμία» της Κυβέρνησης, η οποία είναι φανερό ότι κάνει «την ανάγκη φιλοτιμία» είναι προφανέστατο ότι οφείλεται στη σταθερή και ανυποχώρητη θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος από την αρχή ζήτησε τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής.

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

"Sponsored links"

siemens Το «φόρτε» των Επιτροπών αυτών ήταν η εποχή μετά το… βρώμικο ‘89» όταν οι τότε Κυβερνήσεις της δεξιάς θεώρησαν ότι τις συμφέρει μια δικαστική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου! (Άσχετα αν τους βγήκε… ξινή αυτή η προσπάθεια και ο Ελληνικός λαός ξανάφερε θριαμβευτικά στην κυβέρνηση τον Α. Παπανδρέου το 1993). Ανάμεσα σ’ αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια δικαστικής εξόντωσης του Α. Παπανδρέου, ήταν και πρώην Αρχηγός του Συνασπισμού κ. Ν. Κωνσταντόπουλος (ήταν ένας από τους τρεις… κατηγόρους!), ο οποίος σήμερα εμφανίζεται ως υπέρμαχος της συνεργασίας, ΠΑΣΟΚ – Συνασπισμού!…

Αργότερα, εξεταστικές και προανακριτικές Επιτροπές συστάθηκαν για την σκοτεινή πώληση της εταιρείας τσιμέντων «ΑΓΕΤ – Ηρακλής» στους Ιταλούς, για τα «αρχαία του κ. Μητσοτάκη» κ.α. Σ’ όλες τις περιπτώσεις, τα αποτελέσματα των Επιτροπών αυτών ήταν… «μια τρύπα στο νερό»! Με την έννοια ότι τα πορίσματα συντάσσονταν κατά… κόμμα (!) σύμφωνα με τη «γραμμή» που δινόταν!…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε από την παρούσα κυβέρνηση, σχετικά με τους (ρωσικούς) εξοπλισμούς από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. (Δεν αποκλείεται να «ανέκρουσε πρύμναν» ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, όταν διαπίστωσε τη δυσαρέσκεια που προκαλούσε στη «ρώσικη Αρκούδα» αυτή η Έρευνα…)

Η παρούσα δεξιά Κυβέρνηση της Ελλάδος έχει αρνηθεί με πείσμα να προχωρήσει σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για θέματα, όπως ήταν οι «Απαγωγές των Πακιστανών» (ίσως δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον… φίλο της δικτάτορα του Πακιστάν, Μουσάραφ…) για τη διαβόητη «υπόθεση των υποκλοπών» (μια ομολογημένη «δικτύωση» όλων των επίσημων συνομιλιών (!) στην Ελλάδα από τον υπερατλαντικό αυθέντη…) για την υπόθεση των «κουμπάρων», των «Ομολόγων» κ.α.

Τώρα είναι άγνωστο τι θα πράξει. Αλλά αν κρίνει κανείς από τα «πεπραγμένα» του παρελθόντος, δεν πρέπει ν’ ανησυχεί!…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις