Με αφορμή την αντιπαράθεση κ. Νομάρχη και κ. Εμ. Σκουλάκη

Κανένα σχόλιο

Τόσο ο κ. Νομάρχης στον απολογισμό του για το 18μηνο της θητείας του ως Νομάρχης πρόβαλλε στον Χανιώτικο Λαό τις θέσεις του και τις ενέργειές του για λύσεις προβλημάτων που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Πολλά ακούσθηκαν και γράφτηκαν. Χθες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εμ. Σκουλάκης έκανε γνωστό στο Χανιώτικο Λαό τις ενέργειές του για να λυθούν προβλήματα που χρονίζουν.

Του Νίκου Βαβουράκη

"Sponsored links"

Προβλήματα τα οποία τόσο ο κ. Νομάρχης όσο και ο κ. Δήμαρχος και οι κ.κ. βουλευτές και διάφοροι φορείς έχουν ζητήσει λύσεις από την Κυβέρνηση. Η μέχρι σήμερα «λύσεις» τους είναι σκέτη κοροϊδία. Η Χανιώτικη κοινωνία αγωνιά για την λύση τους και δε μπαίνει στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης. Μελετά και ζυγίζει τις ενέργειες του κάθε φορέα ξεχωριστά. Βλέπει ζωτικά ζητήματα να λιμνάζουν χρόνια και να πηγαίνουν προς το χειρότερο καθώς επίσης και κάποιες ομόφωνες αποφάσεις των φορέων να μην προχωράνε λόγω κομματικών συμφερόντων. Ας θυμηθούμε μερικά τέτοια ζητήματα:

Θέμα Μαρκοπούλου, διάσταση απόψεων για το Παλιό Νοσοκομείο, για το αεροδρόμιο Μάλεμε, για την σχολική στέγη. Πλήρη η εγκατάλειψη ή σημάδια αρνητικών εξελίξεων για ψυχιατρείο, αεροδρόμιο, λιμάνι Σούδας. Παραγκωνισμός των απόψεων του ΤΕΕ από τον κ. Νομάρχη σε σχέση με το χωροταξικό, χωρίς εκπρόσωπο του ΤΕΕ στη συνάντηση με τον κ. Σουφλιά.

Διάσταση απόψεων και για το θέμα της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Πρόβλημα με τις προσλήψεις προσωπικού πάλι στο νοσοκομείο και την τεχνική του υποδομή.

Οκτώ φορές ως σήμερα, οι υπουργοί της Ν.Δ. προφορικά έχουν δηλώσει πως θα βρεθεί λύση για τη μονάδα νεογνών. Υποσχέσεις για λύσεις οι Χανιώτες έχουν χορτάσει. Δεν θέλουν αντιπαραθέσεις, θέλουν ομόνοια και συμπαγή διεκδίκηση των προβλημάτων τους προς λύση. Θέλουν ομόνοια, όπως έχουν δείξει για το Εφετείο από την τότε θητεία ως Νομάρχη του κ. Κατσανεβάκη. Το φαινόμενο της διάσπασης που προσπαθεί κάποιες φορές να πετύχουν τα κομματικά συμφέροντα και οι κομματικές αντιπαραθέσεις, τα προβλήματα τα πολλαπλασιάζουν και δίδουν τροφή για τη μη επίλυσή τους.

Μήπως ο κ. Σκουλάκης πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή του για τη μη συμμετοχή του στο άτυπο όργανο. Μήπως ο κ. Νομάρχης, ο κ. Δήμαρχος και οι κ.κ. βουλευτές και οι φορείς πρέπει να κάτσουν να τα βρουν, να βάλουν όλοι την ενέργειά τους και να νερώσουν λίγο το κρασί τους για να βρουν μια κοινή συνισταμένη για να υπάρξουν λύσεις;

Η απαίτηση της κοινωνίας είναι σύμπνοια και συμπαγή διεκδίκηση για να λυθούν τα προβλήματα του νομού μας που εδώ και χρόνια μένουν άλυτα και όχι σε αναφορές κομματικών αντιπαραθέσεων του ΧΘΕΣ και του ΣΗΜΕΡΑ.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις