Μήνυμα Μ. Σκουλάκη για τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Κανένα σχόλιο

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) έρχεται σε μια περίοδο όπου το πρόβλημα των ναρκωτικών τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, καταστρέφοντας ανθρώπινες ζωές, καλλιεργώντας την ανομία και το έγκλημα και απειλώντας την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, όπως άλλωστε επισημαίνει και ο ΟΗΕ στο μήνυμα του για τη σημερινή ημέρα. Παράλληλα, ο φετινός εορτασμός έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η μάστιγα των ναρκωτικών δεν μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και επικοινωνιακές διακηρύξεις αλλά αντίθετα απαιτεί την ουσιαστική στήριξη, την αναγκαία χρηματοδότηση, τη κινητοποίηση, τη συστράτευση και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και εξάλειψη της.

clip_image002Δυστυχώς, τα 5 τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν το έχει αντιληφθεί αυτό και δεν έχει πράξει το παραμικρό προς τη κατεύθυνση αυτή, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες των (μη) ενεργειών της. Ενδεικτικό της παραπάνω περιγραφείσας κατάστασης είναι το γεγονός της υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης των ναρκωτικών από τη Πολιτεία, η οποία οφείλει σε αυτά 8 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτά να βρίσκονται σήμερα στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ως «ημέρα Ντροπής» και όχι Γιορτής.

"Sponsored links"

Είναι επομένως αναγκαίο να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι ένας διαρκής αγώνας, από τον οποίο δεν περισσεύει κανείς μας. Για να κερδηθεί αυτός ο αγώνας σήμερα, χρειάζεται να συνδυάσουμε την πρόοδο που έχει επιτελεστεί και τη τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί στο παρελθόν με καλά σχεδιασμένες και αποτελεσματικές δράσεις για το μέλλον, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά και την τοξικο-εξάρτηση.

Προκειμένου να συμβεί αυτό, απαιτείται καινοτόμο πνεύμα, αποφασιστικότητα και όραμα, καθώς και η δέσμευση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής ότι θα επενδύσουν εμπράκτως σε προγράμματα πρόληψης και μείωσης της βλάβης, διασφαλίζοντας την ευκολότερη πρόσβαση των ασθενών στη πρόληψη στη θεραπεία και επανένταξη, υιοθετώντας στρατηγικές μείωσης των κινδύνων για χρήστες ναρκωτικών που αποφυλακίζονται, εγκαινιάζοντας μαθήματα πρώτων βοηθειών στους χρήστες ναρκωτικών σχετικά με την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και προχωρώντας σε κατάρτιση του θεραπευτικού προσωπικού όσον αφορά την αντιμετώπιση των κινδύνων της πολλαπλής χρήσης ναρκωτικών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις