Απλήρωτοι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των κατασκηνώσεων των Νομαρχιών: Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομίας κατέθεσαν 27 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης σχετικά με το γεγονός της μη πληρωμής εκατοντάδων εργαζόμενων των κατασκηνώσεων των Νομαρχιών. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση «εκατοντάδες εποχικοί εργαζόμενοι στις 26 κατασκηνώσεις του πρώην Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας και Νεότητας που πέρασαν στην αρμοδιότητα των κατά τόπους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων – μεταξύ αυτών και η κατασκήνωση Χανίων – δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους εξαιτίας της μη έκδοσης της σχετικής Κ.Υ.Α. από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, που θα επιτρέψει την πληρωμή αυτών. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης είναι η έντονη αγανάκτηση και η ανησυχία όσων έχουν εργαστεί απλήρωτοι.

Με δεδομένο ότι η υποβάθμιση των όρων εργασίας του προσωπικού ενός θεσμού του οποίου η ποιότητα υπηρεσιών βασίζεται κατά πολύ στην προσωπική δέσμευση και τον ενθουσιασμό των εργαζόμενων, έχοντας έμμεσο αντίκτυπο ακόμα και στα παιδιά που φιλοξενούν, οι 27 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

"Sponsored links"

Πότε θα εκδώσουν την από τριμήνου αναμενόμενη Κ.Υ.Α. που θα επιτρέψει την πληρωμή των εργαζομένων στις κατασκηνώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έστω και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους;
Σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη καθυστέρηση δημοσίευσής της;
Έχουν μεριμνήσει ώστε να επαρκούν φέτος τα ποσά που καταβάλλονται για την κάλυψη, εκτός από τη μισθοδοσία, των λειτουργικών εξόδων και των προμηθειών των κατασκηνώσεων, ή θα επαναληφθούν τα περσινά περιστατικά αδυναμίας εξόφλησης τιμολογίων λόγω υποχρηματοδότησης;

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις