Επιστολή Στ. Νικηφοράκη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για την χρηματοπιστωτική κρίση

Κανένα σχόλιο

Η εν εξελίξει χρηματοπιστωτική κρίση, όπως είναι λογικό, προκαλεί έντονη ανησυχία και διάχυτο προβληματισμό στους πολίτες ανά την υφήλιο. Όπως διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων, και μέσα σ’ αυτές και της δικής μας, κατατείνουν στην αποτροπή διάχυσης της κρίσης αυτής στην πραγματική οικονομία των κρατών, καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.

nikhforakhs Με βάση τα παραπάνω, πραγματικά, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την απόφαση του διοικητή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΤΕ) κ. Αράπογλου να προχωρήσει στην πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας τόσο σε μέγεθος όσο και σε κερδοφορία. Ως εκ τούτου, θεωρώ επιβεβλημένη, υπό τις παρούσες συνθήκες, την αναθεώρηση της απόφασης αυτής, μιας και, είναι βέβαιο, ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα τα δεδομένα και τις σταθερές που ίσχυαν πριν το ξέσπασμα της καταστροφικής αυτής κρίσης. Συν τοις άλλοις, το μόνο που επιτυγχάνεται αυτή τη στιγμή είναι η δημιουργία κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας, όχι μόνο στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους α’ αυτήν, αλλά και σε ολόκληρη την αγορά.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο αυτό, συμμερίζομαι απόλυτα την έκδηλη απορία των εργαζομένων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, η οποία συμπυκνώνεται στη συλλογιστική ποιος μπορεί σε περίπτωση πώλησης της εταιρείας, και με δεδομένη την εξαιρετικά δυσμενή αυτή συγκυρία, να εγγυηθεί καλύτερα τα συμβόλαια των ασφαλισμένων από την ΕΤΕ; Τέλος, σαν Χανιώτης Βουλευτής και ως ασφαλισμένος σ’ αυτή, θεωρώ την συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ στα Χανιά δεδομένη. Κατανοώ, φυσικά, τις όποιες προσπάθειες της διοίκησης να εξορθολογήσει και να εξυγιάνει την εταιρεία, καθώς και να αναδιαρθρώσει το οργανόγραμμα της. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτές δεν θα πρέπει να γίνουν στη βάση της συρρίκνωσης των καταστημάτων εκείνων που έχουν επιδείξει και αποδείξει διαχρονικά ένα σημαντικό έργο, όπως αυτό των Χανίων, το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, κατέχει αναλογικά το μεγαλύτερο μερίδιο της τοπικής αγοράς, όχι μόνο σε σχέση με το Ηράκλειο, αλλά και σερ σχέση με τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάστε κ. Υπουργέ

  • Προτίθεστε να παρέμβετε στον διοίκησης της ΕΤΕ κ. Αράπογλου, προκείμενου να επενεξετάσει την απόφαση του να πωλήσει την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ;
  • Έχετε σκοπό, σε περίπτωση που η διοίκηση της ΕΤΕ δεν προχωρήσει στο σχέδιο πώλησης της εταρείας, να ζητήσετε να ανακληθεί το κλείσιμο του καταστήματος των Χανίων;

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις