Ψήφισμα ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Πριν ένα χρόνο σε ίδια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τον ίδιο ακριβώς χώρο η Ομοσπονδία μας με τις Ε.Α.Υ.Ν. Κρήτης και τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις όλης της Χώρας, καλούσε τους κυβερνώντες να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβαλλόμενα ζητήματά μας πριν τρυγήσουν «τα σταφύλια της οργής». Δυστυχώς!!! Ένα χρόνο μετά ο τρύγος γέμισε τις καρδιές μας αλλά και τις καρδιές των συμπολιτών μας με απογοήτευση , αγανάκτηση και μεγάλη οργή. Η μη αντιμετώπιση – επίλυση μέχρι σήμερα των κυρίαρχων θεσμικών- εργασιακών – οικονομικών αιτημάτων μας, η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας,(ως τα στατιστικά στοιχεία αυτά πρόσφατα παρουσιάσθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας) τα κρούσματα βίαιων επιθέσεων κατά αστυνομικών Υπηρεσιών αλλά και σε βάρος της ζωής συναδέλφων τόσο στην Κρήτη όσο και σ΄ ολόκληρη την Επικράτεια που λαμβάνουν ολοένα και περισσότερο ανησυχητικές διαστάσεις μας αναγκάζουν για μια ακόμη φορά να βρεθούμε στο δρόμο, εκδηλώνοντας την διαμαρτυρία μας και την έντονη αντίδρασή μας.

astynomia_2 Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να βρεθούμε στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι έντονα γιατί η ασφάλεια του πολίτη είναι μείζον κοινωνικό και δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο η επίσημη πολιτεία έχει χρέος να το παρέχει στον κάθε πολίτη και όχι να το εκχωρεί σε ιδιωτικές εταιρείες (SECURITY ) με τη δημιουργία ιδιωτικών στρατών ως τούτο τελευταία επιχειρείται με σχετικό νομοσχέδιο που εισήγαγε η Κυβέρνηση στη Βουλή.

"Sponsored links"

Εμείς οι Αστυνομικοί υπάλληλοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα (30-7-2008) στο Ηράκλειο της Κρήτης, δηλώνοντας εξ΄ αρχής ότι στους δρόμους οδηγούμαστε όχι με ευχαρίστηση αλλά εξ επιτακτικής ανάγκης προς αναστροφή της άσχημης και δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας και ο αστυνομικός υπάλληλος, αγωνιζόμαστε για το πώς θα καταστήσουμε τις Υπηρεσίες μας πιο λειτουργικές , πως θα καταστούμε οι ίδιοι πιο αποτελεσματικοί και πως κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μας θα διασφαλίσουμε κατά το καλύτερο τα υπέρτατα αγαθά του πολίτη (ζωή, τιμή, περιουσία).

Αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος μας και αυτή είναι η μεγάλη μας αγωνία.

Για την επίτευξη του στόχου μας :

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Την άμεση ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων μας:

  1. Πραγματική αναδιάρθρωση – αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και επαρκή στελέχωση με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα.
  2. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των υπηρεσιών (6.000 κενές θέσεις) που εξαιτίας της αθρόας εξόδου του προσωπικού υπολειτουργούν ( πρόσληψη με το ισχύον σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων).
  3. Εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς μας χώρους με την απαρέγκλιτη τήρηση των όσων διαλαμβάνονται στο Π.Δ. θωρακίζοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο τον αστυνομικό και την Υπηρεσία του.
  4. Ένταξη της εργασίας μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  5. Ολική αναπλήρωση εισοδήματος των παθόντων εν ώρα υπηρεσίας και εκείνων που έχουν τεθεί σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου.
  6. Αναμόρφωση του συστήματος εκπαίδευσης με αναβάθμιση της παρεχόμενης μετεκπαίδευσης- επιμόρφωσης και δια βίου εκπαίδευσης.
  7. Βελτίωση του Κώδικα Μεταθέσεων ύστερα και από την ομογενοποίηση προς αποφυγή αδικιών, για τη διασφάλιση του Αστυφύλακα με πρόβλεψη –ρύθμιση σχετικού ποσοστού κάλυψης θέσεων στις κατ΄ έτος μεταθέσεις αλλά και επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) μέχρι το βαθμό του ταξιάρχου.
  8. Κατάρτιση νέου μισθολογίου:

Με δεδομένο ότι οι τακτικές αποδοχές μας έχουν 45% επιδόματα και η χορηγούμενη κατ’ έτος εισοδηματική πολιτική υπολογίζεται και καταβάλλεται ως ποσοστό μόνο στο Βασικό Μισθό,ζητούμε την κατάρτιση νέου μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό του νέου Αστυφύλακα, Λιμενοφύλακα, Πυροσβέστη τα 1.300 €. Με αφετηρία τον Βασικό Μισθό του Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη (Λοχία) και ιεραρχία σχέση κλίμακας 1 προς 3 από τον Αστυφύλακα (Λοχία) έως Αντιστράτηγο. Με δικαιότερους συντελεστές, ορθολογικά, σε αναλογική βάση. Με σταδιακή κατάργηση-ενσωμάτωση των τακτικών επιδομάτων. Με θεσμοθέτηση πραγματικής αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

  • Την Κυβέρνηση να υλοποιήσει και να ικανοποιήσει άμεσα τα προαναφερόμενα αιτήματα.
  • Τα πολιτικά κόμματα να συνδράμουν στην επίλυση των δίκαιων αυτών αιτημάτων μας.

Επίσης καλούμε

Την Ελληνική κοινωνία και τους απλούς πολίτες να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν για μια ακόμη φορά τον δίκαιο αγώνα μας.

"Sponsored links"

ΣΤΑ ΥΠΕΡΤΑΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις