Παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων Κρήτης στο Ηράκλειο στις 28 του Νοέμβρη.

Κανένα σχόλιο

Στις 28 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή πραγματοποιείται Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης στο Ηράκλειο, ύστερα από τη συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας η οποία δεν φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξεως. Οι συνταξιούχοι περνούν δύσκολες μέρες, και τώρα με το χειμώνα η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο. Η ακρίβεια καλπάζει σε όλα τα είδη χωρίς να έχει παρθεί από την κυβέρνηση κανένα μέτρο. Η Υγεία πάει από το κακό στο χειρότερο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις γιατρών ειδικοτήτων και προσωπικού στα Ιατρεία του ΙΚΑ όλης της Κρήτης και στα Νοσοκομεία.

geroi Κάθε μέρα ακούμε για μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, βιώνουν το δράμα της φτώχειας και η κυβέρνηση μιλά για βοηθήματα από το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

"Sponsored links"

Πρόκειται για ψίχουλα και μέτρα φτωχοκομείου τα οποία απορρίπτουμε. Βρίσκονται όμως 28 δις. Για τις τράπεζες, μόνο για τους συνταξιούχους δεν υπάρχουν χρήματα. Και δεν μας έφταναν όλα αυτά έχουμε τώρα και την χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε και θα μας θεωρήσουν και γι’ αυτήν υπεύθυνους. Ύστερα λοιπόν, από την τραγική αυτή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, είμαστε αναγκασμένο να κατέβουμε και πάλι στους δρόμους.

Γι’ αυτό θα πρέπει να δώσουμε κι αυτή τη φορά το αγωνιστικό μας παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 του Νοέμβρη στο Ηράκλειο και όλοι μαζί ενωμένοι με τους συνταξιούχους όλης της Κρήτης να βροντοφωνάξουμε. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. Όχι εμπόριο η Υγεία του Λαού

Διεκδικούμε

  • Να δοθεί κατώτερη σύνταξη 1120 Ευρώ και 10% στις υπόλοιπες.
  • Να δοθεί επίδομα θέρμανσης 600 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.
  • Οχι στα μέτρα Φτωχοκομείου και στα επιδόματα πρόνοιας.

Η Ενωση Συν/χων Ι ΚΑ Ν. Χανίων θα βάλει λεωφορείο για το Ηράκλειο. Καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να έρθουν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο γραφείο μας Στοά Βαρδινογιάννη 1ος όροφος καθημερινά από τις 8.30 το πρωϊ έως τις 12 το μεσημέρι. Αναχώρηση την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου και Ώρα 8 το πρωϊ από την Πλατεία Κοτζάμπαση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις