Ανοικτή επιστολή της Άντζελας Αλαμάνου προς τους συναδέλφους εργαζόμενους στην εταιρεία «Αφοί Χιωτάκη ΕΠΕ»

Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Επέλεξα αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσω μαζί μσας μιας και ο εργοδότης μας με «πέταξε» έξω από το χώρο της δουλειάς μου με σπρωξιές και απειλές ανακοινώνοντας μου παράλληλα την απόλυσή μου. Απόλυση που πέρα από τ’ άλλα είναι παράνομη και καταχρηστική μιας και ο νόμος απαγορεύει την απόλυση εργαζομένου που έχει υπογράψει την ίδρυση σωματείου. Πολύ περισσότερο μέλους προσωρινής διοικούσας επιτροπής ορισμένης με απόφαση του πρωτοδικείου Χανίων.

Ο δεύτερος λόγος που θεώρησα αναγκαίο να επικοινωνήσω μαζί σας είναι γατί την ενέργεια της απόλυσής μου ο εργοδότης την συνδύασε με μια εκτεταμένη προσπάθεια ψευδολογίας και κατασυοκοφάντησης σε βάρος μου και σε βάρος των συλλογικών προσπαθειών μας για τη δημιουργία σωματείου. Προσπαθεί να σας πείσει ότι σας εξαπάτησα. Ότι με παράνομο τρόπο φτιάχναμε σωματείο μιας και το εργατικό κέντρο δεν ήξερε τίποτα. Αλήθεια ποιος του έδωσε αυτή τη ψευδή πληροφορία τη στιγμή που στην όλη διαδικασία βοηθηθήκαμε από μέλη της διοίκησης του εργατικού κέντρου Χανίων, εκτός και αν το πρόβλημα είναι ότι αυτά δεν είναι αρεστά στους εργοδότες.

"Sponsored links"

Συνάδελφοι, πριν λίγους μήνες μετά από μακρόχρονες συζητήσεις ξεκινήσαμε τις διαδικασίες μαζί με συνάδελφους από άλλους ομοειδείς χώρους για την ίδρυση σωματείου στον κλάδο των τροφίμων – ποτών και ειδών ζαχαροπλαστικής. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα σωματείου που θα παλεύει και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου μας, θα διεκδικεί αιτήματα που θα ικανοποιούν τις πραγματικές μας ανάγκες, που δεν θα συναλάσσεται με την κάθε εργοδοσία και που δεν θα υποκύπτει στους όποιους εργοδοτικούς εκβιασμούς…

Στόχος μας ήταν ένα σωματείο ταξικό, δυνατό, μαζικό και όπλο στα χέρια των εργαζομένων του κλάδου μας και όχι ένα σωματείο ελεγχόμενο από την εργοδοσία και υποταγμένο σ’ αυτήν και τα δικά της συμφέροντα. Γι’ αυτόν τον προσανατολισμό του σωματείου είχαμε συζητήσει και είχαμε συμφωνήσει όλα τα ιδρυτικά μέλη που συνυπογράψαμε την ίδρυσή του. Αυτός ακριβώς ο προσανατολισμός είναι που ενόχλησε τον εργοδότη και δεν ξέρω και ποιους άλλους.

Γίνεται φανερό ότι όσα άλλα λέγονται και συζητούνται σε βάρος μου και σε βάρος των συλλογικών μας προσπαθειών στόχο έχουν να κρύψουν αυτήν την ανησυχία και να ακυρώσουν τη δημιουργία ενός τέτοιου σωματείου που θα τους μπαίνει πραγματικά εμπόδιο στο να μας εκμεταλλεύονται ασύδοτα.

Συγκέντρωσαν την επίθεση στο πρόσωπό μου γιατί πρωτοστάτησα στην όλη προσπάθεια. Γιατί κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή ότι σε μένα δεν πρόκειται να περάσουν απειλές, εκβιασμοί και τρομοκρατία. Γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό με είχαν ανοικτά απειλήσει λέγοντας μου χαρακτηριστικά «θα βρω τρόπο να σε διώξω» ελπίζοντας ότι έτσι θα με «συνετίσουν».

Όσο για το νόμιμο της διαδικασίας γνωρίζετε ότι ακολουθήθηκαν όσα ο νόμος προβλέπει, θα έλεγα με θρησκευτική ευλάβεια. Με τη συνδρομή δικηγόρου εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Χανίων το καταστατικό και η διοικούσα επιτροπή η οποία ως είχε υποχρέωση συγκάλεσε γενική συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί από εσάς, με την παρουσία δικαστικού για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και την διενέργεια των εκλογών. Η γενική συνέλευση, επίσης, αποφάσισε, την εγγραφή μας στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία. Η εγγραφή του σωματείου στο εργατικό κέντρο και στην ομοσπονδία με βάση το νόμο γίνεται αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές. Αυτή είναι η αλήθεια για αυτό το ζήτημα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η επίθεση στο πρόσωπό μου και η ίδια η απόλυση θεωρώ ότι δεν αφορά μόνο ή κυρίως εμένα. Είναι μια επίθεση στη συλλογική μας προσπάθεια για το στήσιμο του σωματείου μας. Έχει στόχο όλους μας, όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο. Δεν μας θέλουν τα αφεντικά οργανωμένου να διεκδικούμε το δίκιο μας. Μας θέλουν ανοργάνωτους και φοβισμένους για να μας εκμεταλλεύονται ευκολότερα και περισσότερο.

Σας καλώ να μην παραπλανηθείτε, να μην υποκύψετε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Ενωμένα και συλλογικά να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την μαζικοποίηση και ενδυνάμωση του σωματείου μας.Σας καλώ ενωμένοι και συλλογικά να διεκδικήσουμε από τον εργοδότη την επαναπρόσληψή μου. Σήμερα η επίθεση εκφράστηκε στο πρόσωπό μου. Αύριο ποιος ξέρει σε ποιον. Αυτό δεν πρέπει να περάσει

Άντζελα Αλαμάνου

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις