Ο Δήμος Χανίων πραγματοποίησε την πρώτη ηλεκτρονική μεταδημότευση στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 16/7/2008 ο Δήμος Χανίων, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της εταιρίας Alfaware εντάχθηκε με επιτυχία στο «Εθνικό Δημοτολόγιο». Πρόκειται για το μοναδικό Δήμο Πρωτεύουσα Νομού και είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό δημοτών από τους τριάντα (30) συνολικά Δήμους που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα. Την Πέμπτη 31/7/2008 ο Δήμος Χανίων μετά την ένταξη του στο Εθνικό Δημοτολόγιο πραγματοποίησε την ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ Έλληνα Πολίτη από έναν Δήμο σε έναν άλλον Δήμο, η οποία πραγματοποιήθηκε με Ηλεκτρονικό Τρόπο. Πρόκειται για μία πρώην Δημότισσα του Δήμου Χανίων, η οποία μεταδημότευσε στον Δήμο Αμαρουσίου.

interplanetary-internet Το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτούσε την ταυτόχρονη επικοινωνία και τον συγχρονισμό τριών (3) Μηχανογραφικών Συστημάτων : του Δήμου Χανίων, του Δήμου Αμαρουσίου και της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Υπουργείου Εσωτερικών. Το όλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

"Sponsored links"

Επιπλέον την Δευτέρα 4/8/2008 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η δεύτερη ηλεκτρονική Μεταδημότευση στην Ελλάδα μέσα σε λιγότερα από 10’’ λεπτά. Στην περίπτωση αυτή είχαμε μία πρώην Δημότισσα του Δήμου Δομνίστας Νομού Ευρυτανίας, η οποία μεταδημότευσε στον Δήμο Χανίων. Έτσι ουσιαστικά ο Δήμος Χανίων είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, στον οποίον πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και τα δύο στάδια μιας Μεταδημότευσης (εγγραφή νέου Δημότη, αλλά και διαγραφή υπάρχοντος Δημότη).

Αξίζει να τονίσουμε ότι για να πραγματοποιηθεί μία μεταδημότευση με την μέχρι τώρα διαδικασία χρειάζεται μια ιδιαίτερα χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία για τη συλλογή και την ανταλλαγή αρκετών εγγράφων μεταξύ των δύο Δήμων καθώς και ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 ημέρων για να ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για ένα γεγονός σταθμό στην εφαρμογή του «Εθνικού Δημοτολογίου», αλλά και της «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του Πολίτη γενικότερα. Είναι σίγουρο ότι το γεγονός αυτό θα είναι η αρχή της ταχύτατης εφαρμογής και άλλων ανάλογων υπηρεσιών.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας των Τμημάτων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του και Δημοτολογίου του Δήμου Χανίων τα οποία πραγματοποίησαν με επιτυχία την Ηλεκτρονική Καταγραφή, τον Έλεγχο , την Διόρθωση και την αποστολή τόσων χιλιάδων εγγραφών στην Βάση του Εθνικού Δημοτολογίου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις