Απαντήσεις αρμοδίων Υπουργών στην ερώτηση Βολουδάκη για τον κόμβο Καλυβών

Κανένα σχόλιο

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί (ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης) απάντησαν στην πρόσφατη ερώτηση του Βουλευτού Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη σχετικά με την καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων ενός από τους κλάδους του κόμβου Καλυβών στο ΒΟΑΚ. Από τις απαντήσεις προκύπτει κατ’αρχήν ότι πράγματι, μέρος των απαλλοτριώσεων του κλάδου από Ρέθυμνο προς Καλύβες δεν προχώρησαν. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει και σχετική καθυστέρηση στην υλοποίηση του τμήματος αυτού του έργου.

Έχει ορισθεί δικάσιμος στο Εφετείο για τον καθορισμό τιμών και στις υπόλοιπες ιδιοκτησίες στις 21/10/08 (μετά από δυο αναβολές). Αφού ορισθούν οι τιμές αυτές, θα μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και για το τμήμα αυτό του κόμβου, το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο από πλευράς ασφαλείας.  Προκύπτει επίσης από τις απαντήσεις, αλλά και από άλλα σχετικά έγγραφα, ότι υπήρξε – το λιγότερο – δυσκολία συνεννόησης μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Η δυσκολία αυτή συνεννόησης, γνωστό φαινόμενο παθογένειας της ελληνικής γραφειοκρατίας, οδηγεί σε δυσκολία υλοποίησης των έργων.

"Sponsored links"

Οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, ΕΥΔΕ / ΒΟΑΚ όσον αφορά την κατασκευή του κόμβου), θα πρέπει στο εξής να εξασφαλίσουν ότι τα πράγματα θα επιταχυνθούν έτσι ώστε να κερδηθεί χρόνος και να κατασκευασθούν ταυτόχρονα και παράλληλα οι τέσσερις κλάδοι. Το έργο αφορά κυρίως την οδική ασφάλεια, και ο κάθε αρμόδιος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την όποια καθυστέρηση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις