Δήλωση από την Άτυπη Επιτροπή Συντονισμού για τη συγκρότηση ισχυρής ομάδας παραγωγών Εσπεριδοειδών

Κανένα σχόλιο

Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών έκαναν μια μεγάλη συγκέντρωση τον Απρίλιο στο Πολιτιστικό κέντρο ‘’Ιουλιανός Τσιράκης’’ στο Σκινέ, που συζητήθηκε το έλλειμμα ισχυρής Ομάδας Παραγωγών στο νομό. Στις 18 Ιουνίου πραγματοποίησαν μια ακόμη μεγαλύτερη και ζωντανότερη συγκέντρωση στο συσκευαστήριο Γερανίου στη Γενική Συνέλευση των μελών της Ομάδας Παραγωγών της ΕΑΣ Κυδωνίας Κισσάμου. Το ποτάμι ξεκίνησε.

esperid-portok Όλο και περισσότεροι παραγωγοί ξεπερνούν τις καχυποψίες και τις απογοητεύσεις του παρελθόντος και βγαίνουν από την παθητικότητα. Οι στόχοι που είχε θέσει η Άτυπη Επιτροπή Συντονισμού που συστήθηκε για να βοηθήσει στη συγκρότηση ισχυρής Ομάδας Παραγωγών με βάση την υπάρχουσα Ομάδα Παραγωγών της ΕΑΣ Κυδωνίας Κισσάμου, σιγά σιγά εκπληρώνονται, έστω και με εμπόδια. Από τη μαζική Γενική Συνέλευση της 18 Ιουνίου εκλέχθηκε νέα ανανεωμένη διαχειριστική επιτροπή στην Ομάδα, που τώρα θα αναλάβει και θα προχωρήσει παραπέρα τη διεκδίκηση Α.Φ.Μ.

"Sponsored links"

Όμως ένας ακόμη μεγάλος στόχος υπολείπεται για την άτυπη Επιτροπή Συντονισμού, που να θυμίσουμε ότι αρχικά ξεκίνησε με εκπροσώπους από εννέα δημοτικές παρατάξεις από τους δήμους Βουκολιών, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Μουσούρων και Πλατανιά και ότι πρόσφατα στα μέλη της προστέθηκαν εκπρόσωποι και από τρεις ακόμη δημοτικές παρατάξεις των δήμων Αρμένων και Κολυμβαρίου

Ο στόχος είναι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση, να αποτρέψει την εκποίηση για ‘’κομμάτι ψωμί’’ του συσκευαστηρίου Γερανίου και να το αποδώσει στην Ο.Π. για χρήση από όλους ανεξαίρετα τους οργανωμένους παραγωγούς εσπεριδοειδών του ν. Χανίων, ανεξάρτητα αν ανήκουν και σε άλλες Ομάδες Παραγωγών.

Αυτός ο στόχος είναι ακόμη πιο δύσκολος και για να πετύχει, το ποτάμι που ξεκίνησε χρειάζεται να πάρει πολύ περισσότερη ορμή ώστε να παρασύρει τα εμπόδια μπροστά του απ’ όποιον κι αν παρουσιάζονται. Και η ορμή θα δημιουργηθεί, μόνο αν ακόμη περισσότεροι παραγωγοί δηλώσουν παρόντες στην προσπάθεια.

Για την Άτυπη Επιτροπή Συντονισμού.

Στέφανος Ανδριάνης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις