Φοροεπιδρομή με στόχο τον Εμποράκο

Κανένα σχόλιο

Για μια ακόμη φορά ο κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει ελλείμματα (μαύρες τρύπες). Ως να ήταν εκπρόσωπος των μεγάλων επενδυτικών οίκων ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και όχι μιας κυβέρνησης με αυρεία λαϊκή συναίνεση, αλ΄όχι πλειοψηφία, μειώνει σταδιακά 5% τον φόρο των Ανωνήμων Εταιριών και χαρατσώνει την ΕΒΓΑ της γειτονιάς, τον εναπομείναντα μπακάλη, τον περιπτερά, και γενικά όλες τις μικρές επιχειρήσεις. Αυξάνει δε κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας που αφορά πλούσιους και φτωχούς , όπως και ο ΦΠΑ που πληρώνεται από το κοινωνικό σύνολο.

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"Sponsored links"

euro_0314_resize Είναι σε όλους γνωστό ότι οι μικρέμποροι , μικροβιοτέχνες και επαγγελματίες είναι δυσανάλογοι με τον πλυθησμό, αυξημένοι στη χώρα μας. Δεν πρόκειται για ανθρώπους που τους συνεπήρε ξαφνικά το εμπορικό δαιμόνιο ούτε ο πυρετός του πλουτισμού. Απλά επειδή η χώρα μας δεν έχει ισχυρή παραγωγική τάξη , για να μπορέσει να τους προσφέρει εργασία ή στο δημόσιο θα προστρέξουνε για να μη μείνουν άνεργοι , ασχολούνται με ελευθέρα επαγγέλματα. Πολλοί πωλούν σπίτια και οικόπεδα για να αποκτήσουν το αρχικό κεφάλαιο. Τις περισσότερες φορές η επιχείρηση κλείνει και χάνετε το κεφάλαιο στην μαύρη τρύπα του οικογενειακού προϋπολογισμού. Δέν είναι τυχαίο ότι σε έρευνες που έγιναν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των μικρομεσαίων, και από επιστημονικούς φορείς, έδωσαν μέσον όρον ζωής σε μια μικρή επιχείρηση 5 με 6 χρόνια.

Συνεπώς ο μικροεπιχειρηματίας ζέι με μόνιμο άγχος και ανασφάλεια , ότι αύριο θα μείνει χωρίς δουλειά και ίσως με χρέη σε κάποια τράπεζα. Συνεπώς το κράτος σε μια πολιτεία που βλέπει με συμπάθεια και στυρίζει τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες οφείλει να προσφέρει αρωγή με ότι μέσω διαθέτει στις μικρές επιχειρήσεις . Η ανεργία και ο ξεπεσμός των μαζών δημιουργεί κοινωνικές εκρήξεις που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η κοινωνική αδικία επίσης οδηγεί σε πολωτικές διαδικασίες τις κοινωνικές τάξεις. Θεωρώ ότι η φορολογική πολιτική Σημίτη και εν συνεχεία Καραμανλη που μειώνει την φορολογία των ΑΕ το 2004 από 35% σε 25% και σήμερα σε 20% είναι κοινωνικά άδικη και αναλγητγ. Σηματοδοτεί επίσης την ανικανότητα του κράτους να συλλάβει την φορολογητέα ύλη και τους φοροφυγάδες ξεκινώντας από τα «μεγάλα ψάρια» της φοροδιαφυγής. Στον ιστό της φοροεπιδρομής το κράτος σαν αράχνη πιάνει τα κουνούπια και αφήνει με 200 ευρώ φόρο επιτηδεύματος, χωρίς να πειράξει το αφορολόγητο όριο. Για το πέρα του αφορολόγητου να ισχύσει η κλιμακα.

Χωρίς αλήθεια δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Χωρίς στοιχειώδη δικαιοσήνη επικρατεί ο κοινωνικός Δαρβινισμός , αλλά και η διάθεση φοροαποφυγής ενός ανάλγητου συστήματος.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις