Ίσες αποστάσεις από ΝΑΤΟ: Βρείτε τα μεταξύ σας για τους δύο στρατιωτικούς – Πολύτιμος σύμμαχος η Τουρκία

Κανένα σχόλιο

Τακτική ίσων αποστάσεων από την Ελλάδα και την Τουρκία κράτησε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κληθείς να σχολιάσει σε συνέντευξη του στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu,το μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο, που οδήγησε στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

O Γ.Γ του ΝΑΤΟ είπε “πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία, μεταξύ τους” αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η Βορειοατλαντική συμμαχία δεν πρόκειται να εμπλακεί.

Εθνική επιλογή η αγορά των S-400

"Sponsored links"

O Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε και στη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 λέγοντας πως αποτελεί “εθνική επιλογή της Τουρκίας, στα συστήματα που θέλει να επενδύσει. Είναι μια εθνική απόφαση. Για το ΝΑΤΟ έχει σημασία ωστόσο η συνεργασία μεταξύ των συστημάτων. Είναι αυτονόητο πως ένα τέτοιο σύστημα δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί στο ΝΑΤΟ”.

Πολύτιμος σύμμαχος η Τουρκία

Παρά τις όχι και καλύτερες Αμερικανοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της Τουρκίας λέγοντας πως το ΝΑΤΟ είναι ευγνώμων για την Τουρκία και πως αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο για το ΝΑΤΟ.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις