ΤΟ Μ.ΕΡ.Α. Χανίων για τον θάνατο των δύο νέων αιγυπτίων οικοδόμων από ηλεκτροπληξία

Κανένα σχόλιο

Ο θάνατος των δύο νέων αιγυπτίων οικοδόμων από ηλεκτροπληξία στις εργατικές κατοικίες στη Χαλέπα χθες,  φέρνει στο προσκήνιο ξανά με τροπό τραγικό, τους αφανείς ήρωες της εργατικής τάξης. Αυτούς ήρθαν στη χώρα μας από μακριά για να δουλεύουν δίχως τέλος, αυτούς που έφυγαν από εμπόλεμες περιοχές για να θρηνούν και εδώ νεκρούς στα δικά μας κάτεργα, αυτούς που μετανάστευσαν λόγω ανασφάλειας για δουλεύουν εδώ μαύρα και με εξεφτελιστικά μεροκάματα.

Έρχονται όμως στην επιφάνεια οι ευθύνες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που νομιμοποίησαν την φτήνη και χωρίς μέτρα προστασίας, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που συμφωνούν σήμερα στο νέο νόμο-λαιμητόμο για τη μεταναστευτική πολιτική. Φανερώνεται το πρόσωπο της ΕΕ που θεσπίζει αυστηρότερα μέτρα και στήνει νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα κύματα των προσφύγων. Και όταν η ΓΣΕΕ δεν θέλει και δεν μπορεί να βάλει μπροστά και να προστατέψει  τις ζωές και τα γενικότερα συμφέροντα των εργαζομένων η απαίτηση για την αγωνιστική, ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος φωτίζεται εντονότερα. Έτσι ώστε οι μετανάστες να αποκτήσουν ίσα πολιτικά και κοινωνικά, συνδικαλιστικά  δικαιώματα.

"Sponsored links"

Να θέσουν εαυτόν εντός εργατικού κινήματος για να μην χρησιμοποιούνται από την αστική πολιτική σαν μοχλός πίεσης ενάντια στους υπόλοιπους εργαζομένους αλλά να ανήκουν στην ίδια κοίτη της εργατικής χειραφέτησης,αλλά ούτε και σε ρόλο κομπάρσου από αριστερή αφετηρία. Όχι σε νέες εργατικές εκατόμβες με ένα μεγάλο ναι στο αγωνιστικό, ταξικό αγκάλιασμα των μεταναστών εργατών με ένα ανασυγκροτημένο ταξικό εργατικό κίνημα.

Μ.ΕΡ.Α ΧΑΝΙΩΝ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις