Παρουσίαση του προγράμματος Leader στο Ρέθυμνο

Κανένα σχόλιο

Υπό την προεδρία του Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργη Παπαδάκη πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομαρχία Ρεθύμνου παρουσίαση του Προγράμματος Leader εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013 από τον εκπρόσωπο του ΟΑΔΥΚ και υπεύθυνο του προγράμματος κ. Μηλιδάκη. Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν οι Αντινομάρχες κ. Αρχοντάκη Μαρία και κ. Μποτωνάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, κ. Μανωλακάκης, ο Δήμαρχος Λάμπης κ. Ταταράκης, ο Δήμαρχος Φοίνικα κ. Μαστορογιαννάκης, ο Δήμαρχος Νικηφόρου Φωκα κ. Πατεράκης. Ο Διευθυντής του Παραρτήματος του ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο, κ. Μαραγκάκης, εκπρόσωποι δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως διευκρίνισε ο Νομάρχης Ρεθύμνου και αντιπρόεδρος του ΟΑΔΥΚ, το πρόγραμμα Leader εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα μόνο σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Στη νέα προγραμματική περίοδο, το Πρόγραμμα Leader θα αφορά στο εξής ορεινές, μειονεκτικές, αλλά και πεδινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των νησιωτικών περιοχών της χώρας καθώς επίσης θα αποφευχθεί η επικάλυψη του από άλλα προγράμματα όπως π.χ του ΟΠΑΑΧ. Το νέο πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Άξονα 4.

"Sponsored links"

Τα τοπικά προγράμματα Leader και τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους ανέπτυξε στους παριστάμενους ο κ. Στρατής Μηλιδάκης, υπάλληλος-στέλεχος του ΟΑΔΥΚ, ο οποίος επεσήμανε ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ωριμότητα ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη χρηματοδότηση και να περιλαμβάνουν απαραιτήτως γενική περιγραφή καθώς και ενδεικτικό προϋπολογισμό του έργου. Η κατάληξη της συνάντησης αφορούσε ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος στις περιοχές δράσης.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις