Οι καταγγελίες φέρνουν αποτελέσματα…παρά τις απόπειρες τρομοκράτησης

Κανένα σχόλιο

Την περασμένη Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουσούρων, μετά από αναλυτική ενημέρωση από μέλη της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων και την εκτεταμένη συζήτηση που ακολούθησε, έλαβε μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του οροπεδίου του Ομαλού. Δέχτηκε πως ξενοδοχείο υπο ανέγερση στην περιοχή χτίζεται εν μέρει πάνω σε δημοτική έκταση καταπατημένη, με τη χρήση παλαιότερης βεβαίωσης που έχει εκδοθεί από τον Δήμο με ψεύτικα στοιχεία. Αναίρεσε το συγκεκριμένο έγγραφο, προβαίνει σε όλες τις σχετικές νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας, και, επίσης, ξεκινά την εξέταση όλων των βεβαιώσεων ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική αρχή, και με βάση τις οποίες κάποιες κοινοτικές εκτάσεις μεταβλήθηκαν εν μία νυκτί σε οικόπεδα προς εκμετάλλευση…

Θεωρούμε πολύ θετική εξέλιξη την ενεργοποίηση του Δήμου Μουσούρων, η οποία, σε συνδυασμό με την παρέμβαση και άλλων υπηρεσιών και φορέων στους οποίους έχουμε καταφύγει (Πολεοδομία, Δασαρχείο, Σώμα Ελεγκτών Περιβάλλοντος κ.α.), πιστεύουμε πως θα καταστήσει πολύ δύσκολη, στο εξής, την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων στον Ομαλό, θα βάλει φρένο σε καταστροφικές παρεμβάσεις και θα δώσει χρόνο για μια πιο μελετημένη, περιβαλλοντικά φιλική και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη της περιοχής.

"Sponsored links"

Επισημαίνουμε πως, παρά τα διάφορα προσκόμματα και τις άμεσες ή έμμεσες απειλές, -ανάμεσα σ΄αυτές και η απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού της κας Μ. Σαρρή την περασμένη βδομάδα στον Ομαλό,- μια φούχτα άνθρωποι τα έβαλαν με μια αρρωστημένη κατάσταση και πέτυχαν μια πρώτη νίκη.

Είναι φανερό πιά πως ο κοινός και συντονισμένος αγώνας όλων των φορέων και πολιτών που ενδιαφέρονται για την περιοχή μπορεί να φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα. Οσο πιο μαζική και συνεχής η παρέμβαση, τόσο πιο αποτελεσματική!

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live