Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων καταγγέλλει Λιμεναρχείο και Κτηματική Υπηρεσία για τα έργα ανάπλασης στο Μάλεμε

Κανένα σχόλιο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων καταδικάζει την προσπάθεια εύρεσης «νομικών κενών» και τη διακοπή των εργασιών των υπό εξέλιξη έργων ανάπλασης του παραλιακού Μετώπου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, από το Λιμεναρχείο Χανίων και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου αφού για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη, χρηματοδοτούμενη από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που επιβλέπεται από την ΤΥΔΚ και την Διαχειριστική Αρχή ΠΕΠ Κρήτης.

platanias Οι συγκεκριμένες αναπλάσεις είναι ίσως από τα μοναδικά έργα στην Κρήτη προστασίας του περιβάλλοντος, των παράκτιων και παράλιων περιοχών αφού διαχωρίζουν τις ιδιοκτησίες από τους κοινόχρηστους χώρους ενώ μετά τον αιγιαλό αφορούν μόνον επεμβάσεις πρασίνου χωρίς την παραμικρή κατασκευή από σκυρόδερμα.

"Sponsored links"

Οι παραπάνω εργασίες ανάπλασης γίνονται σε χώρο πολεοδόμησης του Δημοτικού διαμερίσματος Μάλεμε και μέρους του Παλαιού Αιγιαλού που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Πλατανιά από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ήδη από το 2004 με μοναδικό σκοπό την κατασκευή παραλιακού δρόμου και τη δημιουργία χώρου πρασίνου.

Επομένως τα εύλογα ερωτηματικά που τίθενται είναι τα εξής.

  • Το Λιμεναρχείο Χανίων και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου εξέτασαν τη μελέτη και τις αντίστοιχες εγκρίσεις;
  • Οι παραπάνω φορείς συνεργάστηκαν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά;
  • Θεωρείται ο Δήμος Πλατανιά καταπατητής και γι αυτό θα έπρεπε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες ανάπλασης;
  • Είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος Πλατανιά από τις εν λόγω υπηρεσίες για τη διακοπή των εργασιών;
  • Αποτελεί συνήθη πρακτική των Υπηρεσιών ο έλεγχος, η διακοπή των εργασιών και η εκ των υστέρω ειδοποίηση του Δήμου;
  • Οι παραπάνω ενέργειες μήπως έχουν στόχο την καθυστέρηση του έργου και τη μη απορρόφηση της χρηματοδότησης από το Γ΄ΚΠΣ;
  • Η ευαισθησία σε ελέγχους για την προστασία του περιβάλλοντος και η άμεση λήψη μέτρων αφορά άραγε και τους πραγματικούς καταπατητές του αιγιαλού;

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live