Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την αμερικανική βάση της Σούδας

Κανένα σχόλιο

Η Συντονιστική Γραμματεία Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για το ενδεχόμενο να κινηθεί η κυβέρνηση σε μια πορεία ασύμμετρων ανταλλαγμάτων, που να περιλαμβάνουν και τις ανοιχτές απαιτήσεις των αμερικανονατοικών για τη βάση της Σούδας, στον κύκλο διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν, αλλά και εκείνων που έπονται, σχετικά με την κατάσταση στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στο θέμα των Σκοπίων αλλά και του Κόσσοβου. Ιδιαιτέρως για το δεύτερο και παίρνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έρχονται για διαπραγματεύσεις που γίνονται και πιέσεις που ασκούνται, ζητάμε μια διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι δεν θα προχωρήσει σε αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτησίας σ΄ένα χώρο όπως τα Βαλκάνια, όπου ξέρουμε τους κινδύνους για όλους χωρίς εξαίρεση από αποσχιστικές τάσεις.

soudab_resize.jpgΘέλουμε όμως να εκφράσουμε ιδιαίτερα την ανησυχία μας για τον συσχετισμό που έγινε, ανάμεσα στην αμερικανική βάση στη Σούδα και τις διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων. Είναι γνωστό ότι τον μήνα Ιούνιο οργανώνονται οι ενισχυμένες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας επί αμυντικών και διπλωματικών θεμάτων. Κι εκεί εκκρεμούν οι εξής απαιτήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης :

"Sponsored links"

Πρώτον. Σε σχέση με τη βάση της Σούδας, η επέκταση του προβλήτα Κ-14. Είναι ο προβλήτας ο οποίος δέχεται πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Δεύτερον. Η χρήση του Ναυτικού νοσοκομείου των Χανίων από τους αμερικάνους στρατιώτες, σύμφωνα με τα έγγραφα που υπάρχουν σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Υπουργείο Εξωτερικών. Τρίτον. Η επέκταση της ετεροδικίας. Τέταρτο Οι πιέσεις για αγορά εξοπλισμών και για την ανάληψη από τους αμερικάνους των έργων για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων. Και πέμπτον, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, η άρση των εθνικών περιορισμών στην αποστολή ειδικών δυνάμεων από την Ελλάδα στο Αφγανιστάν, δηλαδή στο να υπάρξουν αυτές οι δυνάμεις έξω από τη ζώνη της Καμπούλ στις εμπόλεμες ζώνες.

Η Γραμματεία Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στο χανιώτικο λαό, που εδώ και χρόνια και με κάθε τρόπο έχει διατρανώσει την αντίθεσή του στην ύπαρξη και την επέκταση των βάσεων στον τόπο μας, τον καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση, για να μην περάσουν τα διαφαινόμενα σχέδια και τα πάρε-δώσε Αμερικάνων και Κυβέρνησης.

Το σύνθημα της μεταπολίτευσης «Έξω οι βάσεις του θανάτου» ξαναέρχεται στην επικαιρότητα όσο ποτέ άλλοτε. Δηλώσεις έχουμε ακούσει αρκετές αλλά δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί, στοιχεία υπάρχουν αλλά παραμένουν κρυφά για λόγους “Εθνικής Ασφάλειας”. Ο θάνατος από την μόλυνση και η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν επηρεάζει επιλεκτικά τους πολίτες ενός τόπου αλλά συλλογικά. Συλλογική λοιπόν πρέπει να είναι και η απάντηση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις