Οι «Ιεροί» Ολυμπιακοί αγώνες που έγιναν ανίεροι!

Κανένα σχόλιο

Για Ολυμπιακούς αγώνες του… Δράκου με ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ, αλλά και για αγώνες άλλων μορφών και παραμορφώσεων εντός και εκτός ΚΙΝΑΣ στον παγκόσμιο ορίζοντα των μεγάλων εξ – απατήσεων και εγκλημάτων, ΥΠΕΡ της Νέας «Ελευθερίας», που, τελικά, αποτελεί μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ. Έτσι, χθες βράδυ, 8 και 8 πρώτα λεπτά, της 8ης Αυγούστου ξεκίνησε το Μεγάλο Ολυμπιακό ταξίδι της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΙΝΑΣ που εδώ και 4 χρόνια (μετά τους επιτυχείς Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας) ανέλαβε τη δική της ευθύνη για να δημιουργήσει τη δική της ολυμπιακή επιτυχία. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φέρει σε πέρας, με επιτυχία τη μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση αγώνων του κλασικού αθλητισμού.

beiging Αγώνες που τους είχε «ευλογήσει» ο Μέγας Δίας της Ολυμπιακής Δόξας, για να επανευλογούνται στους αιώνες από τους Θεούς κάθε χώρας στην οποία εκάστοτε διεξάγονται… Σε συνδυασμό των ευλογιών των τοπικών θεοτήτων με παρακλήσεις ή εξορκισμούς προς τα κακά πνεύματα να μην ενεργήσουν δυσμενώς με φυσικές παραβλέψεις της απρόσκοπτης τέλεσης των αγώνων μιας Άλλης αρχαίας θρησκείας και «ιερότητας». Οι οποίοι, όμως, στη διαδρομή των αιώνων (και κυρίως στην νεωτερική τους μορφή τελέσεων) παραμορφωθήκανε σε ανίερους.

"Sponsored links"

Πεκίνο: η «απαγορευμένη» πόλη της αρχαιότατης αυτοκρατορικότητας χθες άνοιξε διάπλατα και εκσυγχρονιστικά τις πύλες της απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα για να καταδείξει πως η Κίνα (η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη) ανοίγει τα χέρια από την επιτρεπόμενη και ανοικτή, πια, πρωτεύουσα της για ν’ αγκαλιάσει με σύγχρονο ανοικτό πνεύμα τον πλανήτη και όλους τους κατοικούντες σε αυτόν. Για να δείξει τις δυνατότητες της σύγχρονης Κίνας ως Νέα Παγκόσμια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, είτε για μια καλύτερη ανθρωπότητα, είτε για ένα ακόμα χειρότερο κόσμο, τη λειτουργία του οποίου θα ρυθμίζει, η Νέα Κινέζικη εμπορο – οικονομική ισχύς, αλλά και η νέα – Υπερ – εξουσιαστικότητα

Η Κίνα των μεγάλων παθημάτων και εγκλημάτων

Με τη δύναμη της φθηνής παραγωγής προϊόντων (με εκατομμύρια Κινέζων ανδρών – γυναικών και παιδιών να δουλεύουν με αμοιβές σκλαβιάς για να γίνει η Κίνα, η πιο ανταγωνιστική εμπορική χώρα, ισχύος στον Κόσμο… Μια ισχύς η οποία, ήδη, δημιουργεί, μαζί με την τεχνολογία του αυτοματισμού και του ρομποτισμού, τεράστια προβλήματα στις ασιατικές, στις ευρωπαϊκές, και σχεδόν σε όλες τις αγορές του κόσμου, προβλήματα στις αγορές και στις εξαγωγές τους.

Η Κίνα, λοιπόν, των Μεγάλων Παραδόσεων του Πολιτισμού, των μεγάλων εγκλημάτων, και των μεγάλων παθημάτων… κατάφερε χθες με επιτυχία, Αγων-ιστικότατα να κάμει τη μεγάλη και εντυπωσιακή έναρξη της 29ης Ολυμπιάδας.

Παρά το γεγονός ότι ο «Κόκκινος Δράκος» της δημιούργησε τεράστια προβλήματα με φονικούς σεισμούς, πλημμύρες και άλλα κακά. Για να φθάσουν πολλές φορές οι μη επιθυμούντες την πραγματοποίηση των ολυμπιακών αγώνων στην Κίνα να απαιτήσουν την εκεί ματαίωσή τους.

Τόσο για λόγους ανασφάλειας, αλλά όσο και για λόγους συνθηκών ανελευθερίας στη Μεγάλη αυτή χώρα καθώς και συνεχών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με πολυχρόνιους αγώνες αμέτρητων πολιτών της Κίνας για την διεκδίκησή τους, χωρίς όμως αυτή η διεκδίκηση να γίνεται ουσιαστική πραγματικότητα. Γιατί, όσο κι αν τα τελευταία χρόνια παραχωρήθηκαν συμβατικές ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, λόγω της οικονομικής φιλελευθεροποίησης του κινέζικου καθεστώτος, στην πραγματικότητα η Κίνα παραμένει, με διαχρονικές αναγωγές μια γιγάντια χώρα με σκληρές και απάνθρωπες αποκλίνουσες, όπως αποδείχτηκε, με αδιάψευστα ντοκουμέντα από την Μαοϊκή «Πολιτιστική» επανάσταση, ως την σφαγιαστική καταστολή των νέων φοιτητών στην ματοβαμμένη πλατεία Τιεν αμέν. Για να υπάρξουν, όμως, πλείστες όσες άγριες καταστολές σε πολλές περιοχές της Κίνας. Με διώξεις, επελάσεις και τρομοκρατήσεις. Αλλά και με απάνθρωπες θανατώσεις (αφού εκεί δεν έχει καταργηθεί, όπως εξ’ άλλου, και στην αμερική και σε άλλες χώρες) για ελάχιστες παραβάσεις και αφορμές.

Παρά τον εκσυγχρονισμό, αντιδημοκρατικός μηχανισμός

Όλη αυτή η αντιδημοκρατική διακυβέρνηση (παρά τους σημαντικούς εκσυγχρονισμούς, φιλελεύθερης οικονομικής διαδικασίας) έχει δημιουργήσει με τη μεγέθυνση και της ξένης προπαγάνδας όλων αυτών των καταστάσεων – μια δυσμενή, παγκοσμίως, εικόνα για τον «Κινέζικο δράκο» που τρώει τα παιδιά του με, εκσυγχρονισμένες, σύγχρονες βαρβαρότητες…

Αυτό, ακριβώς, τη στέρηση και κακοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προβάλλουν διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις για να αποκλεισθεί η Κίνα (ως χώρα συστηματικής ανελευθερίας και ασυμβατικότητας με το Ολυμπιακό πνεύμα) από τη δυνατότητα να οργανώσει και να τελέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Ολυμπιάδας του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2008.

"Sponsored links"

Αυτό δεν το αποδέχτηκε η Ολυμπιακή Επιτροπή (και άριστα έπραξε) για να αφεθεί η ειρηνική αυτή διοργάνωση στην ίδια την ιστορική ευθύνη των Κινάζων, οι οποίοι, ως λαός προσδοκούσαν πολλά χρόνια για να τελέσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες, ως πιο ελεύθερη χώρα, μετά την Μαοϊκή ολοκληρωτική διακυβέρνηση…

Παρόλα αυτά, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν, ιδιαίτερα μετά την εξέγερση (και τη βίαιη καταστολή, πρόσφατα, στο Θιβέτ, που απαιτεί την ανεξαρτησία του από την Κεντρική Κίνα ως «θρησκευτικό» ιερό κράτος… αυτή η εξέγερση των Μοναχών του Θιβέτ παρακινήθηκε από τον πνευματικό ηγέτη του, τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος στηρίχθηκε από ολόκληρη τη Δύση και, κυρίως, από την Αμερική. Εκεί, η κατάσταση έχει ελεγχθεί στρατιωτικά αλλά εξακολουθεί να βράζει ο λέβητας για μια πιο αποτελεσματική εξέγερση, μια παγκόσμια κινητοποίηση για την Θιβετιανή ανεξαρτησία.

Άγρια «φυλακή» η Κίνα πιο τρομερή φυλακή ο κόσμος του Μπους

Με αυτά τα δεδομένα της έντονης στέρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ολυμπιακή Κίνα, που πραγματοποίησε χθες την Μεγάλη Τελετή Έναρξης, οι ηγέτες αμερικής κ. Τ. Μπους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της αυτό το εξάμηνο κ. Νικολά Σαρκοζί μόλις φθάσανε στην Κίνα καταγγείλανε τη στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα ο κ. Σαρκοζί με ειδικό – και ευρωπαϊκή διακήρυξη ζήτησε την απελευθέρωση συγκεκριμένων κρατούμενων, που διώχθηκαν πολιτικά, και κρατιούνται σε άγριες συνθήκες…

Όμως, αν η Κίνα (όπως σχολιάσθηκε) είναι μια «άγρια φυλακή» για πολλούς – πολλές Κινέζους – Κινέζες, ο κ. Μπους δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας, αφού έχει μεταβάλλει τον κόσμο σε μια απέραντη φυλακή, τύπου Γκουαντάναμο, με ανακρίσεις και βασανισμούς υπόπτων, παντού…

Η Ελλάδα οφείλει να ξανα – ιεροποιήσει τους Ολυμπιακούς

Ολυμπιακή, λοιπόν, ΚΙΝΑ 2008 άναψε χθες με λαμπρές τελετές, την ολυμπιακή Φλόγα, χωρίς, όμως, εκτός των εκτυφλωτικών λάμψεων να μπορέσει να φωτίσει, ουσιαστικά, τους Κινέζους – Κινέζες, καθώς και τους άλλους Λαούς, με πνευματικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΩΣ… Το οποίο για να ξαναλάμψει, ως τέτοιο, πρέπει να γίνουν πολλοί μεγάλοι αγώνες πρωταρχικά από την Ελλάδα η οποία, πρέπει να ξαναδώσει την πραγματική ολυμπιακή φωτεινότητα από την Ολυμπία, που από το αρχαίο της ιερό έλαμψε και καταύγασε το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΩΣ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live