Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ: Κοροϊδεύουν τις φτωχές αγροτικές οικογένειες και τα παιδιά τους

Κανένα σχόλιο

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με την τροπολογία για τις 500 υποτροφίες σε παιδιά αγροτικών οικογενειών κοροϊδεύει. Προσπαθεί να παρουσιαστεί, υποκριτικά, ως «φίλος» των νέων που προέρχονται από φτωχές αγροτικές οικογένειες, ενώ με την πολιτική της συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Η Πολιτική αυτή οδηγεί έξω από την Παιδεία και από την Ανώτατη Εκπαίδευση τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, ιδίως στην ύπαιθρο. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, χωρίς να διευκρινίζεται το ύψος του εισοδήματος, το ποσοστό των παιδιών με γονέα αγρότη στα ΑΕΙ για το έτος 2005-2006 ήταν μόλις 5%

"Sponsored links"

Το μεγαλύτερο ποσοστό νέων παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο και δουλεύουν 14 και 15 χρονών, είναι από τις αγροτικές περιοχές. Το μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων για μισθοφορικό στρατό προέχετε από τις αγροτικές περιοχές, αφού τα παιδιά των φτωχών αγροτών , βλέποντας τους γονείς τους να ξεκληρίζονται, αναζητούν διέξοδο επιβίωσης στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Οι νέοι των φτωχών αγροτικών οικογενειών –όπως και όλη η νεολαία- έχουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εξασφάλιση δωρεάν Παιδείας. Στήριξη χρειάζεται η μικρομεσαία αγροτική οικογένεια και όχι οι «αγροτοπατέρες»

Καλούμε τους νέους των φτωχών αγροτικών οικογενειών, τις οικογένειες τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να αντιπαλέψουν την πολιτική των μονωπολίων της Ε.Ε. Να παλέψουν με το Κ.Κ.Ε και την Κ.Ν.Ε για την Παιδεία των αναγκών τους . Ενιαία και Λαϊκή πραγματικά δωρεάν, όπου όλοι οι νέοι που το επιθυμούν θα μπορούν απρόσκοπτα να σπουδάζουν. Να συμπορευτούν με την εργατική τάξη στο μέτωπο για μια Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία , όπου αυτό που θα παράγεται θα είναι κτήμα της πλειοψηφείας και όχι μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις