Ο Παυλίδης, ο Μανούσης και το Μαξίμου

Κανένα σχόλιο

Το πρωθυπουργικό γραφείο, παραδέχεται μετά από πολλές ημέρες αρνήσεων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι είχε και επίσημη ενημέρωση, με γραπτή καταγγελία, από τον φίλα προσκείμενο στη ΝΔ εφοπλιστή, Φώτη Μανούση, εδώ και 14 μήνες, αλλά πάλι δεν έκανε τίποτα. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2006 είχε ενημερωθεί για τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και τα «παράπονα» του εφοπλιστή, (όταν είχε ενημερώσει για το θέμα τον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας Αν. Καραμάριο), αλλά πάλι δεν είχε γίνει τίποτα.

Του Αντώνης Κοκορίκου

"Sponsored links"

Το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον ήταν μόνον για το κουκούλωμα της υπόθεσης, καθώς βρισκόμασταν σε άτυπη προεκλογική περίοδο και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το γραφείο του πρωθυπουργού έλαβε δύο επιστολές (στις 18 Ιουνίου και στις 6 Ιουλίου 2007) του εφοπλιστή Φώτη Μανούση για το θέμα των «εκβιασμών» και για το μοίρασμα των επιδοτήσεων για την άγονη γραμμή, αλλά «κατά πάγια τακτική» όπως λένε, το μόνο που έκανε ήταν να διαβιβάσει τις επιστολές στον τότε υπουργό Αιγαίου, Αρ. Παυλίδη!!! Προφανώς για να οργανώσει την άμυνά του.

clip_image001Πολιτικές πηγές επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα είτε για να ερευνήσει την αλήθεια –κατά τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών πηγών – είτε για να προστατεύσει στον υπουργό του από τον συκοφάντη εφοπλιστή, είτε για να δικαιώσει τον εφοπλιστή που πίστευε ότι αδικείται καθαιρώντας τον υπουργό. Το μόνο που έκαναν ήταν να διαχειριστούν επικοινωνιακά το θέμα ενόψει εκλογών και να διαβιβάσουν τις επιστολές στον υπουργό Αιγαίου και στον τότε υπουργό Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ούτε όμως και οι αρμόδιοι υπουργοί προέβησαν σε οποιαδήποτε ενέργεια, προφανώς σε συνεννόηση με το πρωθυπουργικό γραφείο, γιατί δεν είναι πιστευτό ότι μόνοι τους αποφάσισαν να κουκουλώσουν μια επώνυμη και γραπτή καταγγελία που τους είχε διαβιβαστεί από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Το γραφείο του πρωθυπουργού προσπάθησε και χθες να διαψεύσει ότι γνώριζε από τον Νοέμβριο του 2006, την ύπαρξη του γαλάζιου σκανδάλου το οποίο τώρα, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ερευνάται από τη δικαιοσύνη, και γι αυτό κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την αποστολή των δύο επιστολών Μανούση, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2007. Πολιτικά όμως την ίδια σημασία έχει το κουκούλωμα είτε ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2006 είτε τον Ιούνιο του 2007. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές παραδέχονται ότι στις επιστολές ο Φ. Μανούσης κατήγγειλε τις ενέργειες του τότε υπουργού Αιγαίου.

Πυροσβεστικές είναι και οι ενέργειες που έγιναν σήμερα από την ηγεσία του κόμματος, όπως η επικοινωνία του γραμματέα της ΝΔ με τον βουλευτή Δωδεκανήσων Αν. Καραμάριο, ο οποίος επέμενε σε δηλώσεις του ότι θεσμικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. «Να προχωρήσω εγώ;» ήταν η απορία του, όταν κανείς άλλος δεν έκανε τίποτα, θα ήθελε προφανώς να προσθέσει. Πάντως είπε ότι δεν ενημέρωσε τότε τον πρωθυπουργό ο ίδιος «γιατί δεν είχα στοιχεία».

Η όλη διαδικασία δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ενήργησε ως προστάτης των υφισταμένων του υπουργών, αν και ήταν γνώστης του παρασκηνίου από την αρχή. Η επίσημη εκδοχή του Αρ. Παυλίδη, την οποία υιοθετεί η κυβέρνηση προς το παρόν, είναι ότι πρώτα ζήτησε την προστασία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο τότε υπουργός Αιγαίου και μετά έλαβε το μέγαρο Μαξίμου τις επιστολές Μανούση. Αν και οκτώ μήνες νωρίτερα είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Απίστευτα πράγματα.

Πάντως χθες ο Αρ. Παυλίδης ζήτησε και τα ρέστα από τον εφοπλιστή Μανούση λέγοντας ότι «φαίνεται τουλάχιστον περίεργο επιχειρηματίας – κατά δήλωσή του – να διαπιστώνει ότι επί μήνες αδικείται, καταδιώκεται, πλήττονται τα συμφέροντά του και, αντί να προσφύγει στον εισαγγελέα, αναζητεί πολιτικά γραφεία για να πει τον πόνο του». Η δήλωση είναι προκλητική, γιατί προφανώς ο κ. Παυλίδης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών παριστάνοντας ότι δεν ξέρει τίποτα για τις υποθέσεις που χειριζόταν το υπουργείο του ή για διαπλοκές γαλάζιων εφοπλιστών με γαλάζιους υπουργούς. Του φαίνεται παράξενο, αυτό που ήταν η καθημερινότητά του, όταν ήταν υπουργός, όπως προκύπτει από το γεγονός, ότι υποχρέωσε σε παραίτηση τον συνεργάτη του την ίδια εποχή για την ίδια υπόθεση.

Αλλά και σήμερα από την Ίμβρο όπου βρίσκεται, καταλόγισε «αθλιότητες» στον εφοπλιστή που τον κατηγόρησε και είπε ότι διοχετεύονται στον Τύπο παραποιημένα στοιχεία της δικογραφίας για να τον πλήξουν. Χωρίς να πει σε τι συγκεκριμένα αναφέρεται και πολύ περισσότερο να δώσει τα «γνήσια» στοιχεία στη δημοσιότητα.

Ο κ. Παυλίδης επιτέθηκε επίσης στον εκλεγόμενο στην ίδια εκλογική περιφέρεια βουλευτή της ΝΔ Αν. Καραμάριο: «Είναι επίσης περίεργο να πληροφορείται θεσμικός παράγοντας, από πρώτο μάλιστα χέρι, τα παραπάνω και να τα κρατά επτασφράγιστο μυστικό». Ζητά δηλαδή και τα ρέστα και από τον βουλευτή που για λόγους αλληλεγγύης – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – δεν έφερε το θέμα στη Βουλή ή δεν ενημέρωσε τη δικαιοσύνη, (δεν έχει πει ότι δεν ενημέρωσε το κόμμα του και την κυβέρνηση), αλλά εδώ τουλάχιστον τυπικά ο Καραμάριος είναι έκθετος.

Την ίδια εποχή ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Αιγαίου, για την ίδια υπόθεση των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές, ύστερα από καταγγελίες δημάρχων αλλά και επιχειρηματιών, ότι προωθούσε τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιριών. Η Βουλή όμως κάλυψε τον κ. Παυλίδη και στο θέμα αυτό δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να πει ότι έγινε εν αγνοία του. Ο εισαγγελέας Ρόδου είχε καλέσει και τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθ. Καραμάριο, να καταθέσει, ενώ ο κ Αρ. Παυλίδης με δήλωσή του είχε καλέσει τον συνάδελφό του να μην ασχοληθεί η επιτροπή της Βουλής με το θέμα γιατί… είναι αναρμόδια και διαβεβαίωνε τους πάντες ότι δεν υπάρχει ανησυχία και μπορεί να απαντήσει πειστικά σε οποιονδήποτε, εντός και εκτός Βουλής!!! Τώρα ο κ. Καραμάριος ισχυρίζεται ως καθαρόαιμος γραφειοκράτης ότι, αν και είχε ενημερωθεί, δεν συγκάλεσε την επιτροπή γιατί δεν είχε… «γραπτή αίτηση»!

"Sponsored links"

Πηγή: zougla.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις