Η Κίνηση πολιτών Δήμου Καντάνου καλεί τον Δήμαρχο και Νομάρχη να εφαρμόσουν τον Νόμο

Κανένα σχόλιο

Καλείται η Δημοτική αρχή Καντάνου, ο Νομάρχης Χανίων, οι Νομαρχιακές Υπηρεσίες, η Δ/νση Δασών Χανίων και η επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Ελλάδος να εφαρμόσουν το Νόμο. Στην ερώτηση τους πήραν τις διευκρινήσεις όπως… Μετά την έγκριση της ειδικής μελέτης Αποκατάστασης θα δοθεί η έγκριση αποκατάστασης και η συνέχιση των εργασιών στο λατομικό χώρο των 59.599 στρεμμάτων Ο Δήμαρχος Καντάνου και ο Νομάρχης Χανιων καλούνται να υπηρετήσουν το νόμο. Θα το κάνουν; Άραγε;

Μετά το (α) σχετικό έγγραφό σας, όσον αφορά στην απόφαση της μη έγκρισης ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων του εν λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών, έκτασης 59.598 στρεμμάτων, καθώς και η μη τροποποίηση της έκτασης σε όλη την έκταση της λατομικής περιοχής των 347.893 στρεμμάτων στη θέση «Κακόσκαλα» για την εταιρεία «Λατομεία Σελίνου Α.Ε.» σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

"Sponsored links"

– Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για τη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία μας, εκτός των άλλων γνωμοδοτήσεων των υπηρεσιών, από τη Δ/νση Δασών Χανίων τα έγγραφα με αρ. Πρ. Οικ. 7568/06.11.2007 (αρ. Πρ. 6070/08.11.2007 Δ/νση ΠΕΧΩ Περιφέρειας Κρήτης) και β) με αρ. Πρ. 8330/30.11.2007 (αρ. Πρ. 6637/06.12.2007 Δ/νση ΠΕΧΩ Περιφέρειας Κρήτης).

– Στα δύο πιο πάνω αναφερόμενα έγγραφα της Δ.νσης Δασών Χανίων απαιτείται να σταματήσει άμεσα σχεδόν το σύνολο των εργασιών λατόμευσης στο αδειοδοτημένο χώρο των 59.599 στρεμμάτων επειδή έχει παραβιάσει τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Στη περίπτωση αυτή πρέπει να υποβάλλει μελέτη αποκατάστασης της περιοχής που έχει ήδη παραβιάσει και αφού εξετασθεί θα μπορούσε να δοθεί παράταση ισχύος των Π.Ο. για τα 59.599 στρέμματα.

Επίσης, δεν συμφωνεί στην επέκταση της λατόμευσης σε όλη την έκταση της λατομικής περιοχής των 347.893 στρεμμάτων, καθόσον έχει μπαζώσει τμήματα των διερχόμενων ρεμάτων, τα οποία εκκρεμεί η οριοθέτησή τους, καθώς επίσης το διερχόμενο επαρχιακό δρόμο.

– Μετά από τα παραπάνω, αλλά και σε συνδυασμό με τις απαντήσεις και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών και τις καταγγελίες φορέων και πολιτών, θεωρήθηκε αναγκαίο να μη δοθεί έγκριση τόσο για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του λειτουργούντος λατομείου στην έκταση των 59.599 στρεμμάτων, όσο και για τη τροποποίηση των περιβαλλοντικών για την επέκταση σε όλη την έκταση των 347.893 στρεμμάτων της λατομικής περιοχής, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης με αρ. Πρ. 134/19.02.2008

Σήμερα η εκμεταλλεύτρια εταιρεία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ Α.Ε., μας έχει υποβάλλει Ειδική Μελέτη Αποκατάστασης, που εξετάζεται από τη Δ/νση Δασών Χανίων, καθώς και τη Δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Ν.Α. Χανίων. Μετά από την έγκρισή της θα δοθεί η έγκριση αποκατάστασης και συνέχισης των εργασιών στο λατομικό χώρο των 59.599 στρεμμάτων.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μας.

Ε.Γ.Γ.

Ο Δ/ντής

Εμμανουήλ Μαυράκης

"Sponsored links"

Χημικός Μηχανικός

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις