Περί καθαρισμών και καθαριότητας στον Στύλο Δήμου Αρμένων

Κανένα σχόλιο

Κύριε Διευθυντά, στον τοπικό Τύπο δημοσιεύτηκε πρόσφατα σχόλιο για την ύπαρξη σκουπιδιών και την ελλιπή καθαριότητα που υπάρχει στον Στύλο Δήμου Αρμένων. Σωστά και αληθινά όσα γράφτηκαν όμως τα πράγματα έχουν ως εξής και θα ήθελα να δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας. Είναι αλήθεια ότι ο Στύλος είναι το διαμάντι της Αποκορωνιώτικης φύσης με τα νερά, τα πλατάνια, τους ανθρώπους και τα φαγάδικά του. Αυτό το διαμάντι όμως, που θα έπρεπε να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας, όπως μας έλεγαν οι παλιοί μας, δεν το σέβεται, και (από ότι δείχνει με τις πράξεις του) δεν το αγαπά ο Δήμαρχος μας κ. Βλαχάκης Πέτρος.

P8070113 Εκεί, που σε άλλους Δήμους η συλλογή των κάθε λογής σκουπιδιών στους κεντρικούς δρόμους, γίνεται σε καθημερινή σχεδόν βάση, σε εμάς δεν συμβαίνει αυτό. Σαν πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Τοπικού Διαμερίσματος Στύλου θέλω να δηλώσω ότι από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας και σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις μας (Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007,αριθ. Πρακτικού 3/2007)στο Τοπικό Συμβούλιο είχα συμπεριλάβει στα θέματα ημερήσιας διάταξης το θέμα: «Προγραμματισμός εργασιών καθαρισμών και καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους σε πλατείες και δρόμους του Τοπικού Διαμερίσματος μας».

"Sponsored links"

Στην εισήγηση μου πρότεινα έναν συγκεκριμένο τακτικό προγραμματισμό καθαρισμών και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων και ζητούσα από τον Δήμο αυτός ο προγραμματισμός να λαβαίνει υπόψη και τα πληθυσμιακά κριτήρια ενός εκάστου των διαμερισμάτων του Δήμου μας ώστε να μην αδικείται κανένα διαμέρισμα από τυχόν καθυστερήσεις ή ευνοϊκή μεταχείριση.

Στην ίδια συνεδρίαση ο τότε τοπικός σύμβουλος (και μετέπειτα παραιτηθείς λόγω προτίμησης ανάληψης εργολαβιών από τον Δήμο) της παράταξης του νυν δημάρχου είχε αναφέρει επί λέξη τα παρακάτω: «ο Δήμος ήδη έχει επιληφθεί για τον καθαρισμό και καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους του Τ.Δ. Στύλου, οι εργασίες προχωρούν επομένως δεν υπάρχει λόγος για υποδείξεις στο Δήμο»!!

Αυτή ήταν και η μετέπειτα μέχρι σήμερα τακτική του Δημάρχου και των «τοποτηρητών» του στο Τοπικό Διαμέρισμα μας κάθε φορά που το Τοπικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του θέταμε θέμα καθαρισμών και καθαριότητας.

Η πρακτική αυτή, αδιαφορίας και απαξίωσης των αποφάσεων του Τοπικού Συμβουλίου από μεριάς του κ. Δημάρχου, είναι μια μόνιμη κατάσταση και οι κάτοικοι τα βλέπουν, δυσανασχετούν αλλά ποιος τους ακούει.

Έχουν όμως αξιοπρέπεια αυτοί οι άνθρωποι και έτσι με πρωτοβουλία νέων οι ίδιοι οι κάτοικοι πραγματοποιούμε, μέρες τώρα, (βλέπετε φωτογραφίες) καθαρισμούς στα κεντρικά σημεία των πηγών πόσιμου νερού όπου από τα επιφανειακά νερά υδρεύονται τα σπίτια του Στύλου και των οικισμών του.

Ας ελπίσουμε ότι στο υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού θα διαθέτει ο Δήμαρχος το εργατικό προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας για τακτικούς καθαρισμούς σε δρόμους και πλατείες, πηγές και ποτάμια τουλάχιστον μέσα στο χωριό Στύλος και στους οικισμούς Πρόβαρμα, Σαμωνάς και Φαράγγι.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γαβριλάκης Γιάννης

Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Τοπικού Διαμερίσματος Στύλου

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live