Ανακοίνωση των φιλοζωικών συλλόγων «Προστασία των ζώων» και «Η μικρή Κιβωτός του Νώε»

Κανένα σχόλιο

Αδυνατούμε να δεχτούμε άλλα αδέσποτα ζώα – Έχουμε εξαντληθεί οικονομικά – Ευθύνη και των Δήμων τα αδέσποτα ζώα — Οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι Χανίων «Η Προστασία των ζώων» και «Η Mικρή Kιβωτός του Νώε» σε ανακοίνωση που εξέδωσαν – και κοινοποίησαν στους Δήμους Χανίων, την ΤΕΔΚ Χανίων και στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικώνκάνουν γνωστό ότι δεν δέχονται άλλα αδέσποτα ζώα λόγω έλλειψης χώρου και πόρων. Στην ανακοίνωσή τους, αναλυτικά αναφέρουν:

adespota Οι Φιλοζωικοί σύλλογοι «Η Προστασία των ζώων» και ο «Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων» – γνωστός ως «Η Mικρή Kιβωτός του Νώε» – έχοντας φτάσει στα όρια της ψυχικής, σωματικής, οικονομικής εξάντλησης, αδυνατώντας πλέον λόγω έλλειψης χώρου να ανταποκριθούν στα εκατοντάδες αδέσποτα ζώα, ενήλικα, νεογέννητα, άρρωστα και τραυματισμένα του νομού μας και βλέποντας ότι παρά τις προσπάθειες μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση αδιαφορεί αλλά κυρίως χρόνια τώρα ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ με τα φιλοζωικά σωματεία, να κάνουν την δουλειά της – αποφάσισαν ότι, όσο σκληρό και αν είναι , να μην δεχθούν στο εξής άλλα αδέσποτα ζώα.

Αφού λοιπόν – βάσει των νόμων 3170/2003 και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων – αρμόδιοι για τα αδέσποτα είναι οι Δήμοι, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους εκείνους που μέχρι τώρα για κάθε περίπτωση επικοινωνούσαν μαζί μας να απευθύνονται πλέον στα τηλέφωνα των Δήμων τους και να αφήνουν τα ζώα όχι έξω από τις πόρτες μας, αλλά μέσα στον χώρο των Δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να τα περιθάλψουν και γενικά να τα φροντίσουν.

Εάν, παρά την έκκληση μας , εξακολουθήσουν ορισμένοι να μας φέρνουν ζώα, αφού τοποθετήσουμε σε αυτά ηλεκτρονική σήμανση για των φόβο των Ιουδαίων, των κάδων κ.λ.π. θα τα αφήνουμε εμείς οι ίδιοι μέσα στα Δημαρχεία. Την προσπάθεια μας αυτή στηρίζει το Παράρτημα Χανίων του Κτηνιατρικού Συλλόγου Κρήτης και πιστεύουμε κάθε νοήμων πολίτης που αντιλαμβάνεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να φορτώνει τις δικές της υποχρεώσεις στα Φιλοζωικά σωματεία, που θα έπρεπε να είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της και όχι να την υποκαθιστούν εντελώς στο έργο της.

Το κύριο έργο μας από εδώ και στο εξής θα επικεντρωθεί στην ένταση των προσπαθειών μας προς πάσα κατεύθυνση για να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος γύρω από τα θέματα της εγκατάλειψης, της στείρωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, της δηλητηρίασης και της κακοποίησης τους, την δημιουργία καταφυγίου – πάρκου και την ενημέρωση της νέας γενιάς μέσα από τα σχολεία αλλά και όλων των πολιτών μέσω άρθρων , εκπομπών, εκδηλώσεων κ.λ.π. για τον σεβασμό που οφείλουμε στην φύση, το περιβάλλον, τα ζώα.

Για το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των ζώων»

Πρόεδρος – Μπομπολάκη Αναστασία

Για το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Mικρή Kιβωτός του Νώε»

Πρόεδρος – Silke Wrobel

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live