Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κ. για την διαχείριση των απορριμμάτων

Κανένα σχόλιο

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Κρήτης ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, και υπό το πρίσμα πάντα της θετικής συμβολής του στα ζητήματα του τόπου, αποφάσισε τη συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο που πυροδότησε η πρόσφατη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, για τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων. Στην πρώτη αυτή προσέγγιση, η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου τονίζει ότι η σημασία του ζητήματος είναι τεράστια. Η λύση του επιβεβλημένη. Όχι τόσο για να αποφύγουμε τις κυρώσεις της Ε.Ε., αλλά για να διαχειριστούμε τα απορρίμματά μας με τρόπο που υπηρετεί και την ποιότητα της ζωής μας και το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας. Η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι προϊόν συγκεντρωτικών αδιαφανών διαδικασιών, ούτε όμως και εκδηλώσεων αδιέξοδου τοπικισμού.

rubbish Η λύση πρέπει να υπάρξει σύντομα. Πρέπει να είναι η ιδανικότερη για τον τόπο. Να υπολογίζει στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, να βασίζεται στις σύγχρονες αντιλήψεις για τη σχέση απορριμμάτων – περιβάλλοντος και να αξιοποιεί την τεχνολογία.

"Sponsored links"

Η λύση θα είναι πιο κοντά στην ιδανική, αν απαντά και στο βασικό ερώτημα της μεθόδου διαχείρισης που θα εφαρμοστεί, μέσα από συγκριτική αξιολόγηση όλων των εφικτών ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης. Θα είναι ρεαλιστική στο βαθμό που θα ακολουθηθεί δημοκρατική διαδικασία, αλλά θα επιδειχθεί παράλληλα και αποφασιστικότητα, κυρίως από την πλευρά των εκπροσώπων των ΟΤΑ.

Οι τελευταίοι δεν είναι μόνο εκφραστές παραπόνων, αλλά και ασκούντες τοπική εξουσία, υπεύθυνοι να απαντούν και στα δύσκολα ζητήματα της κάθε περιοχής, αλλά και της Κρήτης συνολικά.

Στη βάση της παραπάνω λογικής η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, για τη διατύπωση της τελικής θέσης της στο ζήτημα, άκουσε τις απόψεις της επιτροπής αγώνα του Δήμου Επισκοπής, θα συνεργαστεί με τη μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου, τον ΕΣΔΑΚ, καθώς και εκπροσώπους των ΟΤΑ. Προς το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας από επιστήμονες, μέλη του Επιμελητηρίου.

Για τη Δ.Ε του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης

Ο Πρόεδρος

Κώστας Καμπιτάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις