Αίγιο: Διαμαρτυρία μπροστά σε δέντρο με καλικάντζαρους – «Αηδιαστικά δαιμόνια της Νέας Σατανολατρικής Εποχής» με ολίγο από πρόσφυγες

Κανένα σχόλιο

Αντιδράσεις μερίδας πολιτών έχει προκαλέσει η εγκατάσταση ενός δέντρου με καλικάντζαρους στο Αίγιο, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού της επαρχιακής πόλης.

Ο δήμος αποφάσισε να εγκαταστήσει σε άλλο σημείο της πόλης την καθιερωμένη φάτνη, ενώ σε κεντρικό σημείο της πόλης, εκτός από το δέντρο και τους καλικάντζαρους, τοποθετήθηκε ένας «Άγιος Βασίλης» μέσα σε κάδο ανακύκλωσης, ως μήνυμα ενάντια στον καταναλωτισμό και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι επιλογές του Δήμου μπορεί να βρίσκουν αισθητικά σύμφωνα κάποιους πολίτες ενώ κάποιους άλλους όχι, σε κάθε περίπτωση όμως εντυπωσιάζει η ευρηματικότητα κάποιων πολιτών που, σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Εκκλησία Online, κάνουν μεταξύ άλλων λόγο για «μια τεράστια αντιαισθητική κατασκευή με μοχθηρές μορφές δαιμόνων με ουρές και μία κουφάλα με δαιμόνια μέσα που μοιάζει με το ιερό σπήλαιο της Γεννήσεως ,στον αντίποδα , ώστε αν πλησιάσει ειδικά μικρό παιδί ,αντί για τον Χριστό να δει τα αηδιαστικά δαιμόνια της Νέας Σατανολατρικής Εποχής που ποιος ξέρει ποιας Στοάς την ιδεοληψία , αποφάσισαν οι εκλεγμένοι άρχοντες να μας επιβάλλουν.»

"Sponsored links"

Από μια τέτοια «ανάλυση» δεν θα μπορούσε να λείπει η ξενοφοβική συνωμοσιολογία ενάντια στους πρόσφυγες. Έτσι λοιπόν οι συντάκτες του εν λόγω κειμένου αναφέρουν ότι «έντονες υπόνοιες μας δημιουργεί και ο συνδυασμός της είδησης για την έλευση παράνομων εισβολέων – ‘’επενδυτών’’ στην περιοχή μας , μήπως ερχόμενοι ενοχληθούν οι καημένοι από τα χριστιανικά σύμβολα του λαού μας και έτσι τα αποσύραμε προκαταβολικά για να παγιωθεί αυτό και στο εξής από φέτος κάθε χρόνο πλέον. Μάλιστα μόνο ο Δήμος μας αποτόλμησε να προσβάλλει την Ορθόδοξη έννοια της εορταστικής διακόσμησης , συνοδοιπόρος του Δήμου Αθηναίων με τα διαστημικά άχρωμα φωτάκια που κρέμασε μόλις τώρα αποσύροντας καμπάνες, αστέρια και ότι άλλο προκειμένου να ενθαρρύνει την αποδοχή της νέας μορφής συγκατοίκησης μετά αθέων και αλλοφύλλων.»

Μάλιστα πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δέντρο με τους καλικάντζαρους, προχωρώντας και σε δηλώσεις που καταγράφονται στο ακόλουθο βίντεο:

φωτογραφίες: patrasevents.gr

topontiki.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις