24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Αίτημα αστυνομικών υπαλλήλων στα Χανιά προς Βολουδάκη για προσλήψεις λόγω των αυξημένων αναγκών για τη φύλαξη της Rosa Nera και της οικίας Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Σήμερα 11-09-2020 και ώρα 11:00΄, το Προεδρείο της Ένωσής μας συναντήθηκε με το Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσο Βολουδάκη, στο πολιτικό του γραφείο.

Ήταν μια συνάντηση που αποτελεί συνέχεια των προηγουμένων, που σκοπό έχουν να ενημερωθούν κατ’ ιδίαν οι Βουλευτές των Χανίων για τα προβλήματα του κλάδου μας.

Έγινε μνεία για τις σαράντα τρεις (43) κενές οργανικές θέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων και την επιθυμία μας να ενισχυθούμε στις έκτακτες μεταθέσεις με είκοσι (20) αστυνομικούς. Η επιδίωξή μας αυτή προκύπτει από τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες αστυνόμευσης λόγω της φύλαξης των κτιρίων της 5ης Μεραρχίας (ROSA NERA) στο λόφο Καστέλι των Χανίων, της 24ωρης φύλαξης της οικίας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και άλλων πολλών στόχων που υπάρχουν στο Νομό Χανίων.

Παράλληλα ενημερώσαμε τον κ. Βολουδάκη ότι εκκρεμεί διαταγή του Αρχηγείου σύμφωνα με την οποία οφείλει το Αρχηγείο να μεταθέσει στη νεοσύστατη Υπηρεσία Α΄ Αστυνομικού Σταθμού Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, αστυνομικούς από άλλες Διευθύνσεις της Χώρας. Επί τούτου επισημάναμε με την υπ’ αριθ. 03/2020 από 08-01-2020 επιστολή μας προς τη Φυσική Ηγεσία την αναγκαιότητα εφαρμογής του άρθρου 17 παρ. 1 εδάφ. β΄του Π.Δ. 100/2003, το οποίο προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά την πραγματοποίηση εκτάκτων μεταθέσεων από άλλες Δ.Α. Χώρας στην περίπτωση ίδρυσης νέας Υπηρεσίας, όπως του ανωτέρω Αστυνομικού Σταθμού. Η ίδια ασυνέπεια πραγματοποιήθηκε κα το 2017 με την ίδρυση του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν έκτακτες μεταθέσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδος, αλλά «αιμορραγώντας» υφιστάμενες Υπηρεσίες των Χανίων μετακίνησαν αστυνομικούς από αυτές, προς τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες.

Ο κ. Βολουδάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ατομικά υλικά προστασίας των συναδέλφων μας και του κάναμε γνωστό τα κάτωθι δεδομένα όσον αφορά τη Διεύθυνσή μας.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων έχει χρεωμένα στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της τριακόσια τριάντα (330) αλεξίσφαιρα γιλέκα εκ των οποίων τα διακόσια εξήντα (260), ήτοι σε ποσοστό 79%, είναι ληγμένα. Το τι συνεπάγεται αυτό για τους συναδέλφους μας δεν χρειάζεται καν ανάλυση… Παράλληλα τα υλικά Διμοιρίας, κυρίως όσον αφορά το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων είναι τραγικά και υγειονομικά επικίνδυνα για τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους μας. Για αυτό το λόγο ζητούμε 100 σετ Διμοιρίας (ασπίδα, κράνος, μάσκα, γκλοπ) με σκοπό αυτά να διανεμηθούν στους συναδέλφους που απαρτίζουν είτε τη Διμοιρία Υποστήριξης είτε υπηρετούν στο Τ.Α.Ε. Χανίων και Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ως Διμοιρία Υποστήριξης.

Τέλος ζητήσαμε από τον κ. Βολουδάκη τη συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων που του αναφέραμε τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ παράλληλα του παραδώσαμε γραπτή επιστολή με αναλυτική περιγραφή αυτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...