Αίτημα για κοπή κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 κατέθεσε ο Δήμαρχος Πλατανιά

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, επανήλθε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και άλλους εμπλεκόμενους, όπου αιτείται για την στέψη του πρώτου Μαραθωνοδρόμου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, με Κότινο από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών του Δήμου Πλατανιά, καθώς και να “συνοδεύσει” την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή κατά την είσοδο της, στο στάδιο που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

“……Η Μνημειακή Ελιά Βουβών έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης και εκτιμάται ότι είναι το αρχαιότερο δένδρο ελιάς στο κόσμο,με την ηλικία του να ξεπερνά τα τρεις χιλιάδες χρόνια και να αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλον τον κόσμο ετησίως.

Από το πανάρχαιο αυτό δένδρο έχει κοπεί, σε ειδική τελετή, κότινος που έχει συνοδεύσει την Εθνική Ολυμπιακή αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου το 2008, του Λονδίνου το 2012 και στο Ριο Ντε Τζανέιρο το 2016…”

"Sponsored links"

Στην επιστολή του ο κ.Μαλανδράκης μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι”….. θα ήταν μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, που αυτό τον καιρό δοκιμάζεται, να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας και σε ειδική τελετή να κοπεί κότινος που θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της ανά τον κόσμο και να συνοδεύσει την Εθνική Ελληνική αποστολή κατά την είσοδο της στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς και να στεφθεί από αυτόν ο πρώτος νικητής του μαραθωνίου δρόμου, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς του κόσμου..”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις