Αίτημα του Δήμου Γόρτυνας για απαλλαγή από δάνεια ύψους 4.078.764 ευρώ

Κανένα σχόλιο

Απόφαση στρατηγικής σημασίας έλαβε το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας ύστερα από πρόταση του δημάρχου Νικολάου Σχοιναράκη. Σύμφωνα με την απόφαση

θα κατατεθεί αίτημα στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άρση της οικονομικής ασφυξίας του Δήμου Γόρτυνας. Συγκεκριμένα ο Δήμος θα ζητήσει να αποπληρωθούν από τον λογαριασμό εξυγίανσης του Παρατηρητηρίου, δάνεια προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις τράπεζες, συνολικού ύψους 4.078.764,75 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Σχοιναράκη «…η αποπληρωμή των δανείων είναι απαραίτητη καθώς ο Δήμος Γόρτυνας χωρίς εξυγίανση, δεν είναι βιώσιμος».

"Sponsored links"

Ευελιξία στη διάθεση κονδυλίων από ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο με την ίδια απόφαση (273/ 23-10-2018)  δέχθηκε την εισήγηση του δημάρχου και ο Δήμος Γόρτυνας θα ζητήσει από το Παρατηρητήριο ευελιξία στη διάθεση κονδυλίων τα οποία δεν προέρχονται από το Παρατηρητήριο. Πιο συγκεκριμένα, να μην απαιτείται έγκριση σε περίπτωση τροποποίησης προϋπολογισμού που αφορούν  δαπάνες επιχορηγούμενες σε ποσοστό 100% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι εν λόγω δαπάνες δεν επηρεάζουν το Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης του Δήμου Γόρτυνας, ενώ ταυτόχρονα η προτεινόμενη μεθοδολογία θα απλουστεύσει τις διαδικασίες υλοποίησης δαπανών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις