Αγριεύει η εφορία για κατασχέσεις και ελέγχους

Κανένα σχόλιο

Αυξημένες κατασχέσεις και φορολογικούς ελέγχους πραγματοποίησε τον Ιανουάριο η εφορία, ενώ αυξήθηκαν και τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση ανήλθε τον Ιανουάριο στα 101,332 δισ. ευρώ από τα οποία τα 13,742  δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης επειδή έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της εφορίας για περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και οι σχετικές ενέργειες χωρίς να προκύπτει αποτέλεσμα.

Ο αριθμός των φορολογούμενων που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στους 4.107.315 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 38.458 φορολογούμενους, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017.

"Sponsored links"

Ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανήλθαν τον Ιανουάριο στους 1.076.857 παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2017 κατά 17.780 φορολογούμενους. Επίσης το ποσοστό των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις (κυρίως τραπεζικών λογαριασμών) ξεπερνά το 60%.

Τα νέα χρέη που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 693 εκατ. ευρώ. Από τα νέα ληξιπρόθεσμα εισπράχθηκαν μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων 93 εκατ. ευρώ, ενώ σε 350 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι εισπράξεις από το στοκ των παλαιών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Από τους 4.107.315 φορολογούμενους-οφειλέτες, ο ελεγκτικός-εισπρακτικός μηχανισμός της φορολογικής διοίκησης έχει τη δυνατότητα να επιβάλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.757.439 εξ αυτών.

Αναφορικά με τους φορολογικούς ελέγχους, η δραστηριότητα της ΑΑΔΕ ήταν ιδιαίτερα έντονη, κατά τον πρώτο μήνα του έτους. Ειδικότερα οι ΔΟΥ, διενήργησαν 2.100 μερικούς ελέγχους και 513 πλήρεις ελέγχους, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων πραγματοποίησε 47 ελέγχους και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, 14 ελέγχους.

sofokleousin.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις