Αγρότες στην Κίνα γονιμοποιούν μόνοι τους τις αχλαδιές, αφού δεν υπάρχουν μέλισσες λόγω των ζιζανιοκτόνων!

Κανένα σχόλιο

Εικόνες από μία γεωργία χωρίς μέλισσες αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός του Kevin Frayer (Getty Images), σε δημοσίευμα της Huffington Post.

Σε ορισμένες περιοχές της κινεζικής υπαίθρου οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά των μελισσών. Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από την περιοχή Hanyuan, στην κινεζική επαρχία Sichuan, όπου καλλιεργητές αχλαδιών γονιμοποιούν τα λουλούδια τοποθετώντας γύρη με το χέρι!

Η περιοχή Hanyuan θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα του αχλαδιού, αλλά η εκτεταμένη χρήση εντομοκτόνων έχει οδηγήσει σε δραστική μείωση του πληθυσμού των μελισσών, απειλώντας την απόδοση των δέντρων.

"Sponsored links"

Έτσι, οι εργάτες γονιμοποιούν τεχνητά τα φυτά, μεταφέροντας γύρη από τα αρσενικά στα θυληκά λουλούδια.

Ο 53χρονος αγρότης, He Guolin, κρατά το εργαλείο που έχει στην άκρη του φτερά κότας και με αυτό κάνει τη χειρωνακτική γονιμοποίηση.

Η γύρη μεταφέρεται σε βάζο από τα αρσενικά λουλούδια και στη συνέχεια τοποθετείται στα θηλυκά με το ειδικό εργαλείο.

Το κάθε λουλούδι γονιμοποιείται ξεχωριστά με το χέρι.

"Sponsored links"

Ο 26χρονος αγρότης, He Meixia, γονιμοποιεί μία αχλαδιά.

Η χρήση εντομοκτόνων έχει μειώσει τον πληθυσμό των μελισσών.

Ο αγρότης τεντώνεται για να φτάσει τα πιο απομακρυσμένα λουλούδια.

Η 53χρονη, Luo Mingzhen, κάνει διάλειμμα από τη δουλειά της, που είναι η… τεχνητή γονιμοποίηση αχλαδιών.

Οι εργάτες και οι παραγωγοί σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα πολλές φορές για να πετύχουν τα ψηλότερα λουλούδια.

Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του μοντέλου παραγωγής στην περιοχή αμφισβητείται, καθώς αυξάνονται τα εργατικά κόστη και μειώνονται συνεχώς οι αποδόσεις των καλλιεργειών.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις